férfi vízilabda OB I. B csoport

2019.11.15. 22:09

Elszórakozta előnyét a KVK

A rivális Vasas Plaket csapatát látta vendégül a Csik Ferenc Versenyuszodában a Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. B csoportjának hetedik fordulójában. A házigazda kaposváriak remekül kezdtek, de a végén csak egy pontot szereztek.

Klein Péter

Jó előjelekkel várta a mérkőzést a Kaposvári VK, amely még nem szenvedett verseséget új otthonában, az igen impozáns Csik Ferenc Versenyuszodában. Ezt a sorozatot a Vasas ellen sem szakították volna meg Surányi László tanítványai, akik hatalmas elszántsággal és győzni akarással ugrottak medencébe. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Vindisch Ferenc előbb elhozta a labdát a ráúszásnál, majd pár másodperc múlva a vezetést is megszerezte csapatának.

A fővárosiak Bóbis Botond góljával még tudtak egyenlíteni, de Dobos Dávid, Nikola Giga és ifjabb Berta József góljaira már csak egy fővárosi válasz érkezett az első etapban. A másodikban Biros Barnabás büntetőjével növelte háromra előnyét a jól kezdő KVK, amely ezt követően egy kisebb hullámvölgybe került, hiszen a Vasasnak sikerült egyre feljönnie.

A fordulást követően ismét Vindisch Ferenc állt a kaposváriak élére, akik a rutinos pólós találatával visszaállították a kétgólos fórt. Az, hogy ebből nem lett több csak a remek napot kifogó, csereként beálló Korom Dávid kapusnak, illetve a kapufának köszönhető, amely több ízben mentette meg a fővárosiakat az újabb góltól. Ezt meglovagolva sikerült az egyenlítés a budapesti egyletnek, majd a mérkőzés kezdett átcsapni egy őrületbe.

A harmadik negyed utolsó másodperceiben ifjabb Berta József távoli bombájával tudta ismét átvenni a vezetést a Kaposvár, amely így előnnyel várhatta az utolsó nyolc percet. Az utolsó felvonásban sem hagyott alább az őrület: Halek Márton bombája talált utat a kapuba, majd Biros Barnabás és Slobodan Nikic svédcsavarja fokozta az indulatokat.

Az utolsó fél percben még döntetlen állt az eredményjelzőn, amikor emberelőnyben támadhatott a KVK. Az akciót Biros Barnabás váltotta gólra, ezt követően pedig felrobbant az uszoda a hazai szurkolók hangorkánjától, akik pár másodperc múlva más síri csendben ületek a lelátókon, hiszen Slobodan Nikic gólja mindenkit csendre intett.

 

A Kaposvári VK bár rászolgát a győzelemre, de ezt nem tudta megszerezni, pedig csak pár másodpercen múlott a kiemelten fontos három pont, amellyel sikerült volna a rivális Vasas elé kerülnie a somogyi gárdának.

Kaposvári VK–Vasas Plaket 12–12 (4–2, 2–3, 3–3, 3–4)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 300 néző. Vezette: Tordai, Marjay.

Kaposvári VK: György – Paunovic, Kovács O., ifj. Berta J., Dobos D., Mijic, Vindisch. Csere: Giga, Baj, Juhász-Szelei, Aksentijevic, Biros B. Vezetőedző: Surányi László.

Vasas Plaket: Dévai – Török B., Bóbis B., Sélley, Hegedűs G., Simon H., Kiss B. Csere: Korom (kapus), Miklós L., Bencz, Nikic, Takács B., Halek. Vezetőedző: Bóbis Máté.

Gól emberelőnyből: 9/3, illetve 14/3.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve –.

Kipontozódott: Kovács O. (32. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában