Autósport - Rallye3

2020.01.17. 18:30

A technikai problémák leküzdése után mozgalmas évre számítanak Fábián Lóránték

Tavaly a Rallye3 mezőnyének első, orfűi versenyén technikai gondokkal küzdöttek Fábián Lóránték, de az idei évben szeretnének bizonyítani.

Hoffmann Zsolt

– A 2019-es szezonnak technikai gondokkal indultunk neki –, emlékezett vissza Lóránt.

A következő versenyükre már sikerült felkészíteni az autót, működött az összes henger, és ez meglátszott az eredményeken is. – Magyarbólyban harmadikak lettünk aztán volt egy újabb technikai problémánk, de Porrogszentkirályon és az év végén, Magyarhertelenden is sikerült megcsípni a kategória harmadik helyet.

Több tapasztalattal indulnak az idei szezonban

Mint meséli, négy navigátorral zárták a szezont, ami a felkészülést és a versenyeket is megnehezítette. Reményei szerint a folytonos csere helyett idén egy társa lesz a Renault Megane utasterében.

A tavalyi Santa Domenica Rallyn Stepán Árpinak navigált Lóránt. Elmondása szerint akkor tapasztalta meg igazán, hogy milyen a jobb oldalon végigülni egy versenyt. – Rengeteg élménnyel gazdagodtam –, emlékezett vissza a külföldi gyorsasági szakaszokra.

Fotó: Kozma Roland

– Szeretnénk idén minden veresnyen ott lenni – mondja bizakodva Lóránt. A Rallye3-as kategórián kívül néhány Rallye2-es futamon is indulnának. – Ezek az elképzelések, de ahogy a nagy csapatok, úgy mi is keressük a támogatókat, hogy minden tervünk sikerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában