RÖPLABDA EXTRALIGA, NŐK

2020.04.15. 10:00

Szerződést hosszabbított a kaposvári csapat vezére

Tavaly nyáron csatlakozott a kaposváriakhoz a magyar női röplabda-válogatott csapatkapitánya, Tálas Zsuzsanna, és a klasszis feladó kedden újabb egyéves szerződést kötött az 1. MCM-Diamant együttesével.

Molnár Gábor

Az élvonalbeli női röplabdabajnokság kényszerű befejezésekor az Extraliga élén álló 1. MCM-Diamant Kaposvárnál már a következő szezont tervezik, és Sasa Nedeljkovic vezetőedző irányításával szeretnének továbbmenni az elmúlt két évben megkezdett úton.

Nincs idő tehát a búslakodásra Kaposváron, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének döntése után, a klub vezetői már előre tekintenek. Az idén ötvenegy esztendős egyesületben jól tudják, hogy a stabil alapok elengedhetetlenek a további sikerekhez. A szabadkai vezetőedző, Sasa Nedeljkovic tavaly tavasszal az Extraligába vezette a társaságot, majd újabb két évre kötelezte el magát a somogyiakhoz. Az már soha nem derül ki, hogy az idei alapszakasz tizennyolc mérkőzése után a tabella élén álló együttes mire lett volna képes a rájátszásban, a sportbarátok elismerését azonban sikerült kivívni.

A klub a követező évadban is szeretne a legjobbak közé tartozni, és immár hivatalos, hogy a csapatkapitány, Tálas Zsuzsanna az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesének színeiben szerepel majd a folytatásban is.

– Jól érzem magam ebben a városban és ebben a klubban, így nagyon örülök annak, hogy továbbra is itt röplabdázhatok – mondta a négyszeres bajnok, ötszörös kupagyőztes, 110-szeres válogatott feladó. – A következő évadban szeretnénk megmutatni, hogy jó a csapat és ismét számolni kell majd velünk. Még nem tudjuk, a kialakult helyzet miként hat a klubok életére, de bízom benne, hogy fogunk még meccset játszani a 2020-as évben.

Tálas Zsuzsanna 2011 óta szerepel a felnőtt magyar válogatottban. Részt vett a 2015-ös, a 2017-es és a 2019-es Európa-bajnokságon is, s ő a nemzeti együttes csapatkapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában