ÉRTÉKELÉS

2020.05.13. 10:20

Csak a Rákóczinak maradt esélye a pályára lépésre

Még nem fordult elő az elmúlt évtizedekben, hogy április végén és május közepén a labdarúgó NB I. kivételével összeállíthattuk volna a szezon értékelését.

Fenyő Gábor

Összeállításunkat kezdjük a hölgyekkel, de nem pusztán az udvariasság okán, hanem mert ők jutottak, pontosabban juthattak volna a legtovább.

A Siófok KC női kézisei tavaly értek a csúcsra az EHF Kupa elhódításával. Idén aztán úgy tűnt, hogy ez a teljesítmény még tovább fokozható. Jó esélyük volt arra, hogy a Fradi előtt végezzenek a bajnoki pontvadászatban, s a Györi Audi ETO KC-t is magabiztosan verték Siófokon. Ez pedig annyit tesz, hogy jövőre válthatnak a nemzetközi kupaporondon, s akár átkerülhetnek a valóban legjobbak mezőnyébe, az európai elitcsapatokat felvonultató Bajnokok Ligájába.

Megértjük, hogy az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC röplabdázói is el vannak kenődve. A tavaly félszáz éves fennállását ünneplő klub bemutatkozhatott a nemzetközi kupaporondon is, ahol a Challange Kupa első köre után mindjárt el is búcsúztak, lévén a törököktől oda-vissza kikaptak. A Magyar Kupa sem jött össze: bár Nyíregyházán csak az utolsó szett döntött, végül a házigazdák jutottak a legjobb négy közé, ahol aztán a hazai pályán rendezett döntőben kikaptak a bajnoki címvédő Bp. Vasas-Óbuda együttesétől. Az Extraligában viszont az élen álltak, s bár nem tudni, hogy mit hozott volna a folytatás, azt azért el kell ismerni, hogy benne volt a pakliban a bajnoki cím is. Más kérdés, a többi nagy csapat mit szólt volna ahhoz, hogy bejelentkezik az aranyért a Kaposvár is...

Egyedül a Fino Kaposvár jutott egy sorozat végére a Magyar Kupában

Egyedül csak a 18-szoros (rekord)bajnok és ugyanennyiszer Magyar Kupa-győztes Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapata tud felmutatni konkrét eredményt, miután a kecskeméti kupadöntőben bronzérmet szereztek. Lehetett volna fényesebb is az érem, de az elődöntő kecskeméti visszavágóját nagyon sikerült elszúrniuk: a úgynevezett aranyszettben hiába vezettünk 13–10-re, a végén mégis a házigazda kecskemétiek ünnepelhettek. A bajnoki folytatásban már viszont harapott a Fino-Kaposvár – ráadásul a bajnoki alapszakaszban mindkétszer ötjátszmás mérkőzésen vert minket a trónkövetelő, idei Magyar Kupa-győztes Bp. Pénzügyör SE –, azaz bármi megtörténhetett volna.

Nagy reményeket fűztünk a Csurgói KK férfi kézilabda-csapatának szerepléséhez, ám kiderült, hogy ebben a szezonban nemcsak az állandó BL-résztvevő Telekom-Veszprém és a MOL-Pick Szeged által felállított szinttől volt messze a csapat, de a riválisokkal szemben sem ment mindig a játék.

Összetehetik a két kezüket a Kaposvári KK férfi kosarasai is, akik az utolsó öt bajnoki fellépésüket elveszítették. A menet közben kinevezett új vezetőedző, Ivkovics Sztojan a magyar válogatott kispadján képes volt a csodára, ám a somogyi megyeszékhelyen nem.

Szintén az új szezonban bízhatnak a Kaposvári VK férfi pólósai, akik alaposan elmaradva a kitűzött céloktól csak a nyolcadik, azaz az utolsó helyen álltak csoportjukban a bajnokság hét eleji berekesztésekor.

A végére hagytuk a Kaposvári Rákóczi FC NB I.-es labdarúgó-csapatát, amely számára a tervek szerint május végén még folytatódik a bajnokság. Ugyanakkor hiába erősödött a somogyiak szakmai stábja az egykori válogatott Szűcs Lajos kapusedzővel, a januári Puskás Akadémia FC elleni hazai nyitányon csupán egyetlen pont jutott. Az azt követő eddigi másik nyolc bajnoki találkozón pedig még annyi sem. Ráadásul a Magyar Kupából is kiestek a zöld-fehérek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában