lábtenisz

2020.05.27. 09:44

Megrendezik az átszervezett Császárrét kupát

Átszervezik, de megtartják hagyományos versenyüket a lábteniszezők a somogyi megyeszékhelyen.

Kun Zoltán

„Nem nézünk hátra, hanem csak előre, így a körülmények mellett megszervezzük tradicionális lábtenisz versenyünk finomított változatát! Bemutatkozik a Császárrét Open Light! Kisebb, rövidebb verseny, de az alázat, minőség a régi a részünkről! – írták a rendezők hivatalos internetes közösségi oldalukon.

A 2020. június 13-án zajló viadalra június 3., szerda 24 óra a nevezési határidő. A verseny helyszíne ezúttal is a Donneri Sportközpont lesz Kaposváron.

Ugyan a Császárrét Open alapesetben egy nemzetközi lábteniszverseny, viszont idén – a koronavírus-járvány miatt – csak egyetlen kategóriát indítanak a rendezők. Ebben az esztendőben csak az amatőr párosok csaphatnak össze. Ez maximális létszám mellett harminckét duót jelent. A nyílt egyéni, valamint a nyílt páros kategória csatározásai a fenti ok miatt ebben az esztendőben elmaradnak. A kiírás értelmében a regisztráció – az amatőr páros kategóriában – akkor érvényes, ha a nevező még nem volt felnőtt válogatott kerettag, vagy játékos, vagy 50 év feletti (a női játékosokra is vonatkozik). Egy csapatban maximum három fő nevezhet. A csapatbajnokságban szereplő játékosok is indulhatnak az amatőr versenyen, ha megfelelnek a feltételeknek, illetve ha vállalni tudják hogy a mérkőzéseken időben meg tudnak jelenni. A versenyen maximum öt perc késés a megengedett, ha ennyi idő alatt nem jelenik meg a csapat a pályán, akkor 2–0-ás vereséget szenvedett 11:0, 11:0 arányban.

A tornára nevezők többek közt a Császárrét Open logójával ellátott egyedi pólót is megkapják. A szervező Donner-Császárrét Érték Egyesület, valamint a Császárrét Open csapata bízik benne, hogy a megfelelő biztonsági szabályok betartása mellett – ha a megszokottnál a kényszerű okok miatt kisebb mezőnnyel, de – idén is kiváló hangulatú erőpróbát rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában