lábtenisz

2020.06.15. 14:56

Összecsapott a hazai elit a csapatbajnoki pontokért

A körülményekhez képest kiemelkedő érdeklődés mellett rendezték meg Kaposváron a Donneri Sportközpontban a Császárrét Open 2020 elnevezésű lábtenisztornát.

Kun Zoltán

Igazi nyáridő fogadta a kaposvári viadal részt vevőit a Donneri Sportközpontban. A mezőny még nagyobb is lehetett volna, ha a vírushelyzet miatt nem kellett volna limitálni a létszámot. Idén a külföldi versenyzőkről is le kellett mondani.

A főszervező Harsányi Ádám ezzel együtt örömmel újságolta, hogy a hazai viszonylatban igen komoly mezőny jött össze. Ugyan nem nemzetközi versenyt rendezhettek, ám az országos bajnokság harmadik fordulójának otthont adhattak. Emellett az amatőrök is összecsaphattak a somogyi megyeszékhelyen.

 

Öt remekül előkészített salakos pálya várta a Császárrét Open lábteniszezőit. A nagy hőségre való tekintettel pedig gyakran kellett öntözni a salakot. A precíz szervező munkának hála a sorsolásokat és a pályabeosztást előző nap elkészítették, így valamennyi résztvevő előre tudhatta, hol és mikor lesz jelenése. Az öt játéktéren egymást érték a mérkőzések, folyamatosan pattogott a játékszer.

– Sajnos a koronavírus-járvány meghiúsította, hogy a tavalyihoz hasonló nagyszabású nemzetközi versenyt rendezzünk – nyilatkozta lapunknak Harsányi Ádám, a Császárrét Open 2020 főszervezője. – Ennek ellenére örülök, hogy az országos csapatbajnokság harmadik fordulóját és egy amatőr viadalt is sikerült Kaposváron megrendezni. Előbbi sorozaton a második helyen álltunk csapatunkkal. Az amatőröknél harminckét páros méri össze tudását, ennyien még soha nem voltak versenyünkön.

Idén elmarad a világbajnokság

Az egyik pálya mellett a kaposvári lábteniszsport egyik kiemelkedő alakja, Pál Tamás, a korosztályos és a felnőtt lábtenisz válogatottak szövetségi kapitánya figyelte a játékot. – Mindig öröm ilyen nagy mezőnyt felvonultató versenyt figyelni – mondta lapunknak Pál Tamás. – Bár nem túl sokan művelik ezt a sportágat Magyarországon, mindig akad új, tehetséges lábteniszező, aki feltűnik a mezőnyben.

A válogatott programjai sajnos idén elmaradnak.

– Ebben az esztendőben Prágában rendezték volna a világbajnokságot – folytatta a szövetségi kapitány. – Nemrég azonban közölték, hogy a járvány őszre várható második hulláma miatt nem kockáztatnak és inkább lefújják a vb-t. A korábban megszokott régiós nemzetközi viadalok is elmaradnak, ahol szlovák, román, ukrán lábteniszezőkkel mérkőztünk. Ezért is remek dolog, hogy a nyáron legalább az országon belül pályára léphetnek a játékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában