Kajak-kenu

2020.06.07. 18:06

Újra birtokba vették a tavat

Újra teljes gőzzel készülnek a Desedán a Kaposvári Vízügyi SC sportolói, akikre az igazi megméretések előtt még teszt- és túraversenyek várnak.

Klein Péter

Megnövekedett létszámmal kezdték el újra a közös edzéseket a Kaposvári Vízügyi SC kajak-kenusai.

– A legnagyobb csoport nem állt le teljesen, hiszen meg tudtuk oldani, hogy az egészségügyi előírások betartása mellett tudjanak edzeni a vízen – mondta Faludy András, a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője. – A motivációjuk is teljesen rendben van. Ezt be is bizonyították előző héten, amikor egy tesztversenyen vettünk részt Orfűn, a pécsi egyesülettel közösen. Látszott rajtuk, hogy jó állapotban van, illetve az is, hogy hiányzik nekik a versenyzés, hiszen ebben az időszakban már több erőpórbán át szoktak esni. A kis és a közepes csoportnál óriási létszámnövekedést tapasztaltunk. Lassan ki kell tennünk a megtelt táblát, hiszen nem tudunk már eszközt biztosítani. Az anyagi lehetőségeink sajnos nem engedik az eszközpark bővítését. Ez a létszámnövekedés szerencsére az egész országra jellemző, mivel elég korán elkezdődhettek a szabadtéri edzések, amelyeknek az elmúlt időszakban megnőtt a jelentőségük.

A kaposváriakra előbb még tét nélküli versenyek várnak, de hamarosan újra pontszerző helyekért szállhatnak vízre.

– A hétvégén szeretnénk egy tizenöt kilométeres tesztversenyt rendezni a Desedán, melyre a pécsi, illetve a siófoki egyesület hívtuk meg – tette hozzá Faludy András. – Július közepén indulnak a túrabajnokságok, amik hosszútávú evezést jelentenek az ország különböző pontjain. Ezek tét nélküli versenyek, de próbáljuk arra ösztönözni az egyesületeket, hogy vegyenek rajtuk részt. Július végétől indulnak a kisebb, regionális versenyek, melyeken három-négy egyesület vehet részt. Ide tartozik majd a Vígh Sándor-emlékverseny is. Augusztusban indulnak a vidékbajnokságok, illetve az ifik és felnőttek számára ekkor lesz a maraton magyar bajnokság, ami egyben válogató is lesz a budapesti Európa-bajnokságra. A kisebbek számára pedig októberben lesz a maratonbajnokság. Ebbe még beleszólhat az időjárás, de mindenképp szeretnénk, hiszen az elhunyt alelnök, Kadler Gusztáv nevét viseli a verseny.

Indul a felmérés

Faludy András a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Versenysport Bizottságának elnökeként részt vett a felnőtt válogatottak szolnoki tesztversenyén.

– A járvány miatt egy teljesen új helyzet állt elő, így szerettem volna tájékozódni a versenyzők felkészültségéről – mondta Faludy András. – Változó a helyzet, hiszen volt olyan egyesület, amely teljesen leállt, így látszott rajtuk a kihagyás.

A felnőttek mellett a serdülők számára is elkezdődtek a felmérések. A Kaposvári Vízügyi SC válogatott sportolója, Szerafin Zsófia a tíz kilométeres, külön indításos teszten az U15-ös korosztályban második, az összevont U15-16-osban pedig ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában