kosárlabda

2020.07.08. 09:34

C. J. Aiken az új center, amerikai légióst igazolt a KKK

Az amerikai magasember nem lesz ismeretlen a kaposvári kosárlabdaszurkolók számára, hiszen az előző idényt a Pécsi VSK-ban töltötte.

Sonline

Fotó: RONASIFOTO

Charles Justin Aiken személyében megtalálta második légiósát is a férfikosárlabda NB I./A csoportjában szereplő Kaposvári KK a 2020/2021-es idényre. A huszonkilenc éves, kettőszázhat centiméter magas Aiken 2013-ban végzett az egyetemen, ahol a Saint Joseph’s Hawks színeiben elsősorban kiváló védekezésével tűnt ki, mi sem jelzi ezt jobban a kiváló védőmunkáját, mint az évek során elért közel 3,5-es blokkátlaga. Végzős évét követően a Sacramento Kings nyári ligás csapatában, majd az NBA fejlesztési ligájában kosárlabdázott. 2015-ben Lengyelországba igazolt, majd megfordult Ausztráliában, Kanadában és a Fülöp-szigeteken is.

A 2018/2019-es szezont a cseh Turi Svitavy együttesénél töltötte, ahol igen sikeres évadot produkált: csapatával az elődöntőig jutott a bajnokságban, egyénileg pedig negyven lejátszott mérkőzésen (átlagban 23,5 perc alatt) 72 százalékos mezőnymutatóval 13,2 pontot, 6,9 lepattanót és 1,3 blokkot átlagolt – mindezzel pedig a pontvadászat legjobb centerének is választották.

– C. J. Aiken az elmúlt idényt a Pécsi VSK-ban töltötte, a baranyaiakkal kilenc bajnoki mérkőzés mellett a nemzetközi kupában is pályára lépett három találkozón – tájékoztatott a Kaposvári KK hivatalos honlapja, a delfinek.hu. – Az összecsapásokon 13,3 pont mellett 7,1 lepattanó, valamint 1,5 blokk volt az átlaga, mindezeket 69 százalékos mezőny, 41 százalékos tripla és 79 százalékos büntetőmutatóval.

A somogyi együttes új igazolása, Charles Justin Aiken, azaz C. J. éppen a Kaposvári KK ellen játszotta utolsó bajnokiját az előző pontvadászatban, akkor 24 perc alatt 14/6 pontot, 8 lepattanót és 2 blokkot jegyzett.

Az amerikai center szerződtetésével a Kaposvári KK jelenlegi kerete a következő a 2020/2021-es bajnokságra: C. J. Aiken, Baki Gergely, Bogdán Benedek, Morris Curry, Hendlein Roland, Hock Gergő, Horváth Hunor, Krnjajszki Borisz, Puska Bence, Révész Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában