AUTÓMODELLEZÉS

2020.07.16. 10:22

Érmeket ért a száguldozás

Pécsen rendezték a Körpályás Sebességi Autómodellek nemzetközi versenyét, amely a Magyar Bajnokság második futama is volt egyben. A viadalon többször is dobogóra állhattak a Kaposvári Textiles Modellező Klub tagjai.

Sonline

A baranyai megyeszékhelyen vetélkedtek a Körpályás Sebességi Autómodellek Nemzetközi Versenyek résztvevői, akik a Magyar Bajnokság második futamán küzdöttek a pontokat érő helyezésekért.

– Nagyon nagy hőség fogadta a versenyzőket, ami nem mindig volt jó hatással az autómodellekre, nehéz volt megtalálni a megfelelő motorbeállítást – nyilatkozta lapunknak Tamasóczki Tamás, a Kaposvári Textiles Modellező Klub elnöke. – A teljes magyar mezőnyön, vagyis az öt egyesület modellezőin kívül Lengyelországból is érkeztek versenyzők. Ezzel együtt hat kategóriában, huszonhárom versenyző, összesen negyvenhárom autómodellel állt rajthoz. Nagy meglepetés volt számunkra az ifjú Tamasóczki Kristóf, aki ezen a versenyen a felnőttek között versenyzett, és kimagasló teljesítményével kategóriájában a második helyen végzett.

Édesapja, Tamasóczki Tamás, még mindig motorbeállítási gondokkal küzd a 10 ccm autómodelljével, de klubtársának jobban ment ezúttal.

Szentesi Norbert egyre nagyobb sebességeket ér el autómodelljével – folytatta Tamasóczi Tamás. – Decsi Míra is bizakodva indult a versenyen (a legutóbbi kaposvári viadalon új egyéni rekordot ért el), de az ő autómodellje se bírta elviselni ezt a nagy hőséget. A szintén kaposvári színeket képviselő Nagy Zoltán az első napi tréningen tönkrement a motorja miatt bosszankodhatott. Modelljét sikerült javítani, így végül kategóriájában a bronzérmet hozhatta el.

A pécsi Nemzetközi Körpályás Sebességi Autómodell Verseny, egyben magyar bajnokság, második futamának érdekesebb eredményei – 1,5 ccm: 1. Bondor Györgyi (Gyöngyösi MK), ...3. Tamasózki Tamás (Kaposvári Textiles MK).

2,5 cm: 1. Bondor Györgyi (Gyöngyösi MK), ...3. Nagy Zoltán (Kaposvári Textiles MK), ...6. ifj. Dusa András (Kaposvári Textiles MK), 7. Decsi Míra (Kaposvári Textiles MK).

3,5 ccm Monza: 1. Mayer Hajnalka (Zalagerszegi MK), 2. Tamasóczki Kristóf (Kaposvári MK), ...5 Simon József (Kaposvári Textiles MK).

3,5 ccm Monza junior: 1. Simon Ákos (Kaposvári Textiles MK).

3,5 ccm: 1. Gál László (Gyöngyösi MK) új magyar rekorddal 287,749 km/h, ...6. Szentesi Norbert (Kaposvári Textiles MK).

5 ccm : 1. Zsarnóczky László (Gyöngyösi MK) új magyar rekorddal 304,792 km/h, ...5. Dusa András (Kaposvári Textiles MK), 6. Simon Martin (Kaposvári Textiles MK).

10 ccm: 1. Tadeusz Koronka (Lengyelország), ...3. Szentesi Norbert (Kaposvári Textiles MK), 4. Tamasóczki Tamás (Kaposvári Textiles MK), 5. Dusa András (Kaposvári Textiles MK), 6. Decsi Míra (Kaposvári Textiles MK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában