Vízilabda

2020.08.01. 20:50

Nagyot küzdött, de kikapott a KVK

Szegeden ugrottak medencébe a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa második körében a Kaposvári VK pólósai, akik vereséggel kezdték a Zöld csoport nyitónapját.

Klein Péter

A BENU Magyar Kupa első körében egy pontot szerző Kaposvári VK Szegeden folytatta a csoportküzdelmeket a kilenc pontos Vasas, a négy pontos Miskolc, illetve a három pontos Szeged ellen.

A Zöld csoport szombati nyitónapján a házigazda SZVE ellen kezdte el szereplését a KVK, amely továbbra sem számított az előző héten eltiltott Damagoj Jajcinovicra. A center bár előző hét vasárnap letöltötte kétmeccses eltiltását, de a FINA érdekes szabályainak értelmében egy nap csak egy meccset lehet letölteni a kettőből, így a Szeged ellen sem lehetett ott a vízben a horvát játékos. A kaposváriak így egy légióssal az amerikai Kacper Langiewiczel kezdtek az SZVE ellen, amely gyorsan kétgólos előnyre tette szert. A somogyiak Vindisch Ferenc és ifj. Berta József találataival hamar egalizáltak, majd megismétlődtek a történtek. Azaz újra kétgólos hazai előny, majd kaposvári egyenlítés, így döntetlennel zárult az első felvonás. A másodikban – a változatosság kedvéért – újra kettővel ellépett a hazai gárda, hiába védett szenzációsan a csereként beálló Grieszbacher Márk. A kaposváriak egy büntetővel még fel tudtak zárkózni, de ebben a negyedben nem igazán találták fel magukat a kapu előtt, így háromgólos hazai fórral fordultak a felek.

A nagyszünetben felrázta csapatát Surányi László, hiszen harmadik játékrészre megrázták magukat a kaposváriak, s egyenlítettek, de egy emberelőnyt kihasználtak a szegediek, így maradt az egygólos hazai előny az utolsó negyedre, amelyben szinte forrt a víz. Juhász-Szelei Norbert hatalmas góljával újra egyenlítette a KVK, amely nagy erőket mozgósított azért, hogy átvegye a vezetést. Ez azonban minden igyekezet árán sem sikerült a vendégeknek.

Szegedi VE–Kaposvári VK 14–10 (4–4, 4–1, 1–3, 5–2)

Szeged, 250 néző. Vezette: Csanádi, Pásztor.

SZVE: Molnár D. – Tóth Gy. (1), Kiss Cs. (4), Palotás (2), Horváth Zs. (2), Baj, Boros (2). Csere: Zsigri, Kürti, Börcsök, Somlai (2), Mekkel, Farkas K. (1). Vezetőedző: Szabó Zoltán.

Kaposvári VK: Csiszár – Kovács O., Langiewicz, ifj. Berta (2), Tóth-Gili, Vindisch (2), Horváth Á. Csere: Grieszbacher (kapus), Kakstedter (1), Tóth Á., Mijic (3), Juhász-Szelei (1), Vékony (1). Vezetőedző: Surányi László.

Gól emberelőnyből: 17/9, illetve 20/4.

Gól ötméteresből: 2/1, illetve 2/1.

Kiállítva, végleg cserével: ifj. Berta.

Kipontozódott: Kürti, Farkas K., Horváth Zs., illetve Horváth Á., Vindisch

A Zöld csoport másik mérkőzésén: A-Híd Vasas Plaket–PannErgy-Miskolc 24–9 (5–2, 5–3, 8–2, 6–2).

Vasárnap újabb négy mérkőzést rendeznek a négy csoportban az alábbi párosításban:10.00 Szegedi VE–A-Híd Vasas Plaket, 11.30 Kaposvári VK–PannErgy-Miskolc, 16.00 A-Híd Vasas Plaket–Kaposvári VK, 17.30 PannErgy-Miskolc–Szegedi VE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában