KÉZILABDA K&H Liga, férfiak

2020.09.15. 10:50

Kikaptak a csurgóiak

A várakozásnak megfelelően nagy csatát hozott a Csurgó vendégjátéka Budakalászon, ahol végül kikaptak a somogyiak.

Huszár Hajnalka

Csoknyai István fiai nagy lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe, és gyorsan magukhoz ragadták a vezetést. A csurgói támadások akadoztak, főleg a találkozó elején, de aztán összeszedte magát a csapat, és Nagy, Kovacsevics és Krecic góljaival előbb egalizáltak, majd a vezetést is sikerült átvenni. Sajnos a keményebb védekezésnek az eredménye az lett, hogy sok két perces büntetés sújtotta a somogyi gárdát, és a hazaiak ezt könyörtelenül kihasználták. A félidő végére háromgólos előnyt sikerült kiharcolniuk a Csoknyai-fiúknak.

A második játékrészben feljavult a csapat támadójátéka, de sajnos minden találatra volt válasza a Budakalásznak. Nem csökkent a különbség a két csapat között, és inkább az egyéni megoldások domináltak. Füstös a kapuban több lövést is hárított, és a végjátékra sikerült kiegyenlíteni. Ez azonban rengeteg energiát emésztett fel, és bár voltak csurgói próbálkozások, azokat Váczi rendre hárította. Ezen a napon nem sikerült azt a fantasztikus játékot nyújtani, mint szerdán a Szeged ellen, így elmaradt a pontszerzés.

– Küzdelmes, helyenként kemény mérkőzésen sikerült megszereznünk a győzelmet – mondta Csoknyai István, a Budakalász vezetőedzője. Ötven percig úgy játszottunk, ahogy elterveztük, de az utolsó bő öt percben inkább a küzdelem dominált. Hasonlóan az előző meccsünkhöz, most is a védekezés és a kapusteljesítmény döntötte el a pontok sorsát.

– Újra bebizonyosodott, ha nyomás alatt játszunk, az nekünk nem kedvez, és elveszítjük a mérkőzést – mondta Alem Toszkics, a Csurgó mestere. Amennyiben nem mi vezetünk, nem úgy kézilabdázunk, ahogy kellene. Mentálisan rendbe kell tenni a társaságot, és akkor újra sikerül kiharcolnunk a győzelmet.

Budakalász KZRT–

Csurgói KK 24–22 (13–10)

Budakalász, zárt kapuk mögött. Vezette: Hargitai, Markó.

Budakalász: Váczi D. – Varjú, Perisics 8 (2), Radnic 1, Rotim 1, Koncz 6, Holpert 5. Csere: Boros (kapus), Tyiskov 2, Prokop 1, Nagy N., Fórizs, Kiss B., Ceranic, Simányi, Dávid. Vezetőedző: Csoknyai István.

Csurgói KK: Tatai – Vasic 2, Krecic 2, Hanusz 2, Szeitl E. 1, Nagy Sz. 3, A. Kovacevic 3. Csere: Füstös (kapus), Mladen Krszmancsics 1(1), Leimeter 4, Gábor M. 1, Vasvári, Gebhardt, Kerkovits 3 (3), Popovics, Borsos. Edző: Alem Toszkics.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–3. 23. p.: 11–9. 30. p.: 13–10. 37. p.: 16–12. 54. p.: 22–21. 57. p.: 24–22. Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában