jégkorong

2020.12.17. 10:00

Sikert ért a huszáros hajrá a kaposvári hokisoknak

Nagyüzem volt a somogyi megyeszékhelyen a Jégcsarnokban, hiszen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola több korosztályos együttese is pályára lépett.

Kun Zoltán

Végre a kisebb korosztály képviselői is bemutatkozhattak, hiszen U10-es korcsoportos jégkorongtornát rendeztek Kaposváron a Jégcsarnokban.

– A fegyelmezett játék mellett jól teljesítettek fiatal jégkorongozóik – nyilatkozta Tamás Kevin, a Kaposvári Sportközpont és Sportikskola edzője. – A Zalaegerszeg, a Várpalota és a Szekszárd csapatai ellen küzdöttünk. A Szekszárd alakulata ellen sikerült nyerni. A koronavírus-helyzet miatt az U10-es csapat lassan egy éve nem mérette meg magát más együttesek ellen, így vissza kell rázódni a pörgős meccsekbe is. Összeségében elégedett vagyok a csapat munkájával és a mérkőzések eredményei után tudjuk, az edzéseken mire kell nagyobb hangsúlyt fektetni.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola U10-es csapata: Kriszbacher Gergő (GK), Ferenczi Hunor, Major Péter, Rigó Dávid, Kováts Nimród, Posztos Ádám, Bognár Zente, Cseke Abigél, Czink Boglárka, Polotár Zalán, Hortobágyi Gergő, Tóth Zétény és Bita Csongor. Edző: Tamás Kevin.

Eredmények, U12-es mérkőzésen:

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola–Veszprémi Jéglovagok 0–0

A kaposváriak a Veszprémet fogadták hazai pályán. (Az eredményt ebben a korosztályban nem jegyzőkönyvezik.)

– Majdnem teljes kerettel, 14 mezőnyjátékossal és 1 kapussal készültünk a mérkőzésre – nyilatkozta Somogyi Róbert, a kaposváriak edzője. – Visszavágó lévén a csapat nagyon komolyan vette a meccset. Az első harmadban nagyon kiegyenlített volt a játék, viszont az ellenfél jóval többet lőtt kapura. Jól helyt állt a kapusunk és hárította az összes lövést. Az első harmadban egy lövést értékesíteni tudtunk. A harmad utáni szünetben átvettük a védekezés és támadás alapjait még egyszer, ösztönözve a gyerekeket, hogy többet lőjenek kapura. Szerencsére sikerült is, mivel a második harmadban újabb gólokat tudtunk szerezni. Mindeközben az ellenfél is betalált és próbált felzárkózni. A harmadik harmadra már kicsit megfáradva, de továbbra is küzdve játszottunk. Egy-két kiállítást is eredményezett mindkét oldalról a harc. Sajnos az ellenfél kétszer is betalált a kapunkba a harmadik harmad vége felé, amivel át is vették a vezetést. Ettől függetlenül egy nagyon kiegyenlített és élvezhető játékot láthattunk, ami után a gyerekek is elégedettek lehettek teljesítményükkel.

A kaposváriak gólszerzői: Zsobrák Hanna, Hirth Csongor, Győrffy Soma.

U14-es bajnoki mérkőzésen:

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola–Győri Nemak ETO HC B 8–3 (3–2, 1–0, 4–1)

– A Győr B csapatát fogadtuk hazai jégen – tájékoztatott Barna Dénes, a kaposváriak vezetőedzője. – Jól kezdtük a találkozót, a saját tempónkat játszottuk az első cserétől kezdve. Többet volt nálunk a korong és sok kapura lövésünk volt. Ellenfelünk jól tartotta magát, az eredmény a második harmad végéig nem tükrözte a csapatok közötti különbséget. Az utolsó játékrészben szerzett négy találattal biztosítottuk a győzelmet.

A kaposváriak gólszerzői és gólpasszadói: Herbán Ákos 4 gól, 1 asziszt. Piros Ádám 2 gól, 1 asziszt. Ambrus Márkó 1 gól 1, asziszt. Hirth Csongor 1 gól, 1 asziszt. Takács Gergő 2 asziszt. Takács Máté 1 asziszt. Tankó Flórián 1 asziszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában