Labdarúgó NB II

2021.01.12. 16:53

Az utolsó percben maradt alul a Rákóczi

Az utolsó percben esett gólnak köszönhetően szenvedett vereséget a Szentlőrinc SE otthonában a Kaposvári Rákóczi FC előkészületi mérkőzésen. A somogyi zöld-fehéreknél ezúttal is számos próbajátékos kapott lehetőséget.

Klein Péter

Fotó: DODO FERENC

A rivális Szentlőrinc SE otthonában vívta második téli előkészületi mérkőzését a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehéreknél ezúttal is több próbázó kapott lehetőséget: Zsirai Martin kezdőként futott ki a pályára, míg a cserepadon Bartos Julián, Ágoston Donát, Lakatos Csaba és Pálfi Donát várt bevetésre.

A mérkőzés első negyvenöt perce bár gólt nem hozott, de izgalmakat tartogatott, hiszen mind a két kapu veszélyben forgott. A somogyiak részéről Balázs Zsolt, Szarka Ákos és Szakály Attila is közel állt a gólhoz, de maradt a nulla-nulla a szünetre. A második félidőre mind a két fél sort cserélt, a Rákóczinál csak Pogacsics Krisztián és Zsirai Martin maradt, s ebben a játékrészben már több próbázó, illetve fiatal is szóhoz jutott.

A játék képe azonban nem sokat változott, de az időszakhoz képest nem volt gond az irammal. Egyik fél sem játszott kimondott fölényben, így egy kicsit meglepetés volt a hazaiak vezető találata, amely egy buktatásért megítélt büntetőből született, melyet Hleba Tamás értékesített. A gól felrázta a Rákóczit, amely ebben az időszakban könnyedén eldönthette volna a mérkőzést, de Bartos Julián csak egy ziccert váltott gólra. Az utolsó percben pedig jött a csattanó, hiszen a csereként beálló Kondor Kristóf átlövése utat talált a jobb alsóba, így a hazaiak örülhettek a lefújáskor.

A két csapat legközelebb február 21-én csap majd össze a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 25. játéknapján.

Szentlőrinc SE–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (0–0)

Szentlőrinc, műfüves edzőpálya, zárt kapuk mögött. V.: Kovács J. Z.

Szentlőrinc SE: Vezetőedző: Marian Sluka.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Pogacsics – Nagy J., Ur, Nagy T., Hadaró – Zsirai, Gál – Szakály A., Erdei, Balázs Zs. – Szarka. II. félidő: Pogacsics – Vachtler, Zsirai, Szabó A., Lakatos Cs. – Ágoston, Balog A. – Szederkényi, Bidzilya, Bíró D. – Bartos. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Gólszerzők: Hleba (65. p. – 11-esből), Kondor (90. p.), illetve Bartos (72. p.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában