KOSÁRLABDA

2021.01.27. 08:19

Felemás a juniorok mérlege

Újabb mérkőzéssel folytatódtak a junior fiú kosárlabda-bajnokság küzdelmei. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola együttese a főtábla B csoportjában volt érdekelt.

Kun Z.

 

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola–Dombóvári Kosársuli KE 75–38

(25–12, 26–6, 13–9, 11–11)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola: Paár M. (35/6), Vajda L. (2), Cohill E. (8/3), Polotár B. (6), Győr B. (15). Csere: Lévai A. (3/3), Karabulut T. (2), Kovács B. (2), Ivók M. (1), Marics H. (1), Boda V. (-). Edzők: Szőke Balázs, Fodor Dénes.

– A Dombóvár csapatát fogadtuk a junior bajnokság aktuális fordulójában – tájékoztatott Szőke Balázs, a kaposváriak edzője. – Mindkét oldalon voltak hiányzók, nálunk Antalics Dániel bokasérülés miatt még nem tudott pályára lépni, illetve a vendégcsapat kezdő ötöséből három játékos is hiányzott betegség és sérülések miatt. Nagyon jó szellemben kezdtük a mérkőzést, betartva a megbeszélt dolgokat. Fegyelmezetten kosárlabdáztunk és a negyed végére 13 pontos előnyt harcoltunk ki. A folytatásban is nagy energiával játszottunk, folyamatosan növelni tudtuk a különbséget. A védekezésünk rendben volt, majd gyors támadásokat vezetve több könnyű kosárral sikerült befejezni a támadásainkat. A térfélcserét követően próbáltuk tartani az általunk diktált tempót, de ekkor már több hiba is becsúszott a játékunkba. A nagy arányú győzelmünket azonban így sem fenyegette veszély. Könnyedén gyűjtöttük be a két bajnoki pontot.

Zsíros Akadémia A–Kaposvári Sportközpont és Sportiskola 104–57

(25–14, 19–9, 22–13, 38–21)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola: Paár M. (11/6), Vajda L. (2), Cohill E. (16), Polotár B. (3), Győr B. (15/3). Csere: Karabulut T. (2), Lévai A. (2), Kovács B. (-), Ivók M. (-), Marics H. (2), Boda V. (2). Edzők: Szőke Balázs, Fodor Dénes.

– A sűrű program miatt egy hét alatt már a második mérkőzésünket játszottuk, a bajnokság egyik legerősebb csapatához látogattunk Kőbányára – folytatta beszámolóját Szőke Balázs. – Sajnos, ezen a mérkőzésen nagyon rossz szellemben kosárlabdáztunk. A védelmünk „átjáróház” volt, puhák voltunk, nem harcoltunk. Ennek következtében semmi ritmusunk nem volt támadásban sem. Elképesztő számú eladott labdáinkat (28) a remekelő hazaiak rendre könnyű kosarakkal büntettek. Gratulálunk a Zsíros Akadémiának a győzelemhez, a játék minden elemében magasan fölénk nőttek! Az alapszakaszból két mérkőzésünk van vissza, ennél a teljesítménynél sokkal több kell mindenkitől, hogy elérhessük célunkat, a felsőházba kerülést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában