KOSÁRLABDA

2021.01.28. 08:12

Jobban hajráztak a szolnoki juniorok

Vereséggel folytatta szereplését a junior bajnokságban a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola együttese, amely a szolnokiaktól kapott ki.

Kun Z.

 

Fiú Junior Kosárlabda-Bajnokság Főtábla:

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola–

Szolnoki KA 79–85

(12–28, 24–23, 21–19, 22–15)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola: Paár M. (27/3), Vajda L. (-), Cohill E. (19/6), Polotár B. (-), Győr B. (11/6). Csere: Antalics D. (14), Lévai A. (7/3), Karabulut T. (-). Edző: Szőke Balázs, Fodor Dénes.

– Két mérkőzésünk maradt vissza a kiemelt bajnokság alapszakaszából – tájékoztatott Szőke Balázs, a sportiskolások edzője. – A képlet egyszerű, ha mindkét összecsapást meg tudjuk nyerni, akkor a felsőházban folytatjuk (legjobb nyolc között), más esetben már nem a mi kezünkben van a sorsunk a továbbjutást illetően. A jól játszó vendégcsapat 10 pont feletti előnyt harcolt ki magának. Valamelyest rendezni tudtuk a sorainkat, de a védekezésünk továbbra is gyenge volt. A második etapban már jobban támadtunk, több szép akciót is vezettünk. A szolnokiak azonban rendre demoralizáló triplákkal tartották a különbséget, ami a fél­időre 15 egység volt. A nagyszünet után is hasonló mederben folyt a játék, nem tudtunk ritmust váltani. A záró 10 percben nagy hajrába kezdtünk és egy nagyszerű 15–0-ás futással 2 pontra felzárkóztunk a 37. percben. A végjátékban sajnos több súlyos hibát is elkövettünk védekezésben, ami már nem fért bele. A Szolnok így a jó büntetőzésének és higgadtabb játékának köszönhetően megnyerte a mérkőzést. Utolsó alapszakasz mérkőzésünket Dombóváron játsszuk február 1-jén.

Szekszárdon rendezték a kosárlabda Gyermek Kupa negyedik fordulóját, ahol a B csoportban volt érdekelt a sportiskolások együttese.

– Az U12-es bajnokságban ez az utolsó forduló a régión belül – tájékoztatott Csapó Gábor edző. – A dombóvári együttes karanténba került, így velük majd később játszunk. Ezúttal a szekszárdi lányokkal meccseltünk. Csapatom eddigi legeredményesebb játékosa, Bakai Barnabás, a létszámproblémákkal küzdő A csapatban játszott, míg a kenguru korúak közül öt fiú a Kasi C csapatban szerepelt.

Atomerőmű-KSC Szekszárd–Kaposvári Sportközpont és Sportiskola Delfinek/B 79–42 (19–8, 19–11, 5–2, 12–14, 24–7)

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola Delfinek/B: Papp D. (12), Péter Zs. (11), Domján D. (7), Stikl G. (4), Horváth Á. (3), Fülöp B. (2), Matics G. (2), Stikl P. (1), Muzsi B. (-), Balogh M. (-), Somogyvári N. (-), Gadányi R. (-). Edző: Csapó Gábor. Kun Z.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában