kézilabda

2021.02.07. 18:40

A Csurgói KK ellen szakadt meg a Veszprém sorozata

Villámrajtot vett a Csurgói KK, mely már a találkozó elején elhúzott ellenfelétől, David Davis már a 9. percben kénytelen volt időt kérni.

Huszár Hajnalka

Fotó: Szabados Árpád

Ez sem törte meg a hazaiak lendületét, előbb Szeitl, majd Hanusz is bevette Cupara kapuját. Ritmust váltott a Veszprém és Blagotinsek két találatával már csak három volt a hazaiak előnye. Kiegyensúlyozottabb lett a játék képe, felváltva estek a gólok, de Borsos kiállításával emberhátrányba került a CSKK, de Tatai a kapuban biztos hátország volt, elöl pedig Hanusz megállíthatatlan volt.

Fotó: Szabados Árpád

A második játékrészt emberhátrányba kezdte a Veszprém, hiszen Borsos ellen Moraes szabálytalanul védekezett és a játékvezetők a videózás után kiállították. Ezt kihasználva tovább növelte előnyét a Csurgó, de a Veszprém sem hagyta magát. Kemény védekezéssel rukkolt elő a bajnokcsapat, de Tataiék nem hagyták magukat. Annak ellenére sem, hogy a második játékrész első nyolc percében kétszer is emberhátrányba voltak. Toszkics mester időkérése után Gábor Marcell volt eredményes, majd Marguc vette be büntetőből Pallag kapuját.

Fotó: Szabados Árpád

A 40. percben egyenlített a Veszprém, de a vezetést ekkor még nem tudta átvenni, erre pár percet még várniuk kellett, amikor is Maqueda volt eredményes. A félidő derekán először vezetett két góllal a Veszprém, de a hazai szív ismét megdobbant, hiszen Borsos és Szeitl révén ismét döntetlen eredmény állt az eredményjelzőn. Innentől felváltva estek a gólok, az utolsó pillanatig kiélezett volt a játék még Borsos és Popovics végleges kiállítása sem törte meg a csurgói csapatot. Félperccel a találkozó vége előtt Krecic egalizált, s megtörtént a csoda és itthon tartott egy pontot a CSKK.

Fantasztikus bravúrt hajtott végre a Csurgó, hiszen a Szeged legyőzése után a Veszprémtől megszerzett egy pontot a bajnokságban.

Csurgói KK–Telekom Veszprém 33–33 (18–14)

Csurgó, zártkapus mérkőzés. V.: Sándor, Szikszay.

Csurgói KK: Tatai – Gebhardt 2 Krecic 7 Hanusz 11(4), Szeitl 5 Borsos 4 , Kovacevic 2. Csere: Pallag, Füstös (kapusok), Popovics, Gábor M. 2, Bazsó, Kerkovits, Ács. Edző: Alem Toszkics

Telekom Veszprém: Cupara – Manaszkov 2, Markussen 1, Ligetvári, B. Blagotinsek 3, Maqueda 5, Lékai 1. Csere: Coralles (kapus), Borozan 6, A. Nilsson, Mahé 4, J. Omar 4, Moraes, Dörnyei B., Lukács P., G. Marguc 7(5). Edző: David Davis

Az eredmény alakulása. 7. perc: 5-1.12..p:9-4 16. p.: 10-6. 23. p.: 13-10 27.p.: 16:13 36.p.: 20-17. 39. p.: 21-20. 48.p.: 25-25. 55. p.: 29-29. 58. p.:31-32

Kiállítások: 22 perc ill. 12 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4

FotóK: Szabados Árpád

Címkék#Csurgói KK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában