röplabda

2021.02.02. 13:27

Budapest ad otthont a férfi és a női Magyar Kupa-döntőnek is

Eltérő rendszerben és más-más időpontokban rendezik meg a férfi és a női röplabda Magyar Kupa fináléját, de mindkét döntőt a budapesti Ludovika Arénában rendezik.

Molnár Gábor

A férfiaké március hetedikén vasárnap lesz, s csak bronz-, illetve az aranycsatát szerveznek 16 és 19 órakor, s mindkét összecsapást élőben közvetíti az MTVA. Az egyik elődöntő első mérkőzésén a Kazincbarcika 3–1-re legyőzte a címvédő Pénzügyőrt, a visszavágót február 17-én játsszák Budapesten. A másik ágon a Fino Kaposvár várja ellenfelét, amely a MAFC–Kecskemét párharc győztese lesz.

A nők március 13-án – szintén – 16 és 19 órakor játsszák majd le a két elődöntőt, s az MTVA mindkettőt élőben közvetíti. A helyosztókat – melyeket szintén élőben követhetünk majd a televízióban – másnap, azaz vasárnap rendezik 16 és 19 órakor. A Békéscsaba már elődöntős, ellenfele az 1.MCM-Diamant Kaposvár és a címvédő Vasas Óbuda párharcának győztese lesz: az első, somogyi találkozót a hazaiak nyerték meg 3–1-re, így a budapestiek csak aranyszettben harcolhatják ki a továbbjutást. A másik ágon a Nyíregyháza negyeddöntős ellenfele a Szent Benedek RA–Budaörs nyolcaddöntő győztese lesz, míg a negyedik negyeddöntőt az UTE és az MTK vívja.

A kaposvári lányoknak az utóbbi időben nincs szerencséjük az MK-sorsolással, hiszen az elmúlt két esztendőben a FATUM Nyíregyházát kapták. Igaz, tavaly csak nüanszokon múlott a final four. Az idén is kemény ellenfelet kapott az MCM, hiszen a Vasas Óbuda ellen kell kiharcolnia azt, hogy a fináléért léphess pályára. Ahogy azt már fentebb említettük, az odavágót Szasa Nedeljkovics tanítványai nyerték 3–1-ra, a második felvonás jövő kedden 18 órakor lesz a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában