labdarúgás

2021.02.20. 08:57

Első idei győzelmére hajt hazai pályán a Rákóczi FC

Hazai pályán vágna vissza az őszi vereségért a Szentlőrinc SE csapatának a Kaposvári Rákóczi FC a Merkantil Bank Liga NB II. 25. fordulójában. A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozót továbbra is zárt kapuk mögött rendezik.

Klein Péter

A tabella 14. helyén álló Szentlőrinc SE csapatát látja vendégül a botladozó Kaposvári Rákóczi FC, amely a 16. pozícióból várja az összecsapást. A somogyi zöld-fehérek a 2021-es esztendőben még nem érezhették a győzelem ízét, pedig ehhez a Békéscsaba elleni bajnokin, illetve a Tállya elleni Magyar Kupa-mérkőzésen is közel álltak. Előbbin azonban a 93. percben esett góllal veszítettek el két pontot, míg utóbbin kétgólos előnyről kaptak ki, így búcsúztak a sorozattól. A másodosztályban abszolút újonc szentlőrinciek viszont eddig a várakozáson felül teljesítenek, hiszen egyáltalán nem keltik egy kiesőjelölt csapat benyomását. Az évet egy hazai sikerrel nyitották a Szeged ellen, majd kikaptak a Vasas otthonában, míg az előző fordulóban a pályájuk állapota miatt elmaradt az Ajka elleni bajnokijuk. Ennek okán kipihentebben várhatják a vasárnapi, Rákóczi elleni összecsapást. Ráadásul magabiztosabban is, hiszen az őszi bajnokin 3–1-re, míg a januári edzőmérkőzésen 2–1-re győzték le somogyi riválisukat a szentlőrinciek, így a Kaposvár előtt most itt az esély a visszavágásra.

Az átigazolási időszak február tizenegyedikén zárult le a másodosztályban is. A kaposváriak igen aktívak voltak ebben a szakaszban, hiszen nyolc labdarúgó érkezését jelentették be, míg egy híján egy csapatra való játékos távozott a zöld-fehérektől.

Érkezett: Dvorschák Gábor (ETO FC Győr, NB II.), Bidzilya Anton (MTK Budapest NB I. – kölcsönbe), Lakatos Csaba (Kisvárda Master Good, NB I.), Zsirai Martin (Pápai Perutz FC, NB III. Nyugati csoport), Bartos Julián (Ceglédi VSE, NB III. Keleti csoport), Bánki Márton (Ferencvárosi TC NB I. – kölcsönbe), Farkas Balázs (Szombathelyi Haladás, NB II.), Zólyomi Dávid (Mol Fehérvár FC II., NB III. Nyugati csoport).

Távozott: Borbély Ákos (Szekszárdi UFC, NB III. Közép csoport), Bonnyai Márk (Nagyatádi FC, NB III. Nyugati csoport), Földi Botond (Mezőkövesd Zsóry FC, NB I. – kölcsönből vissza), Varjas László (Mezőkövesd Zsóry FC, NB I. – kölcsönből vissza), Varjas Zoltán (Mezőkövesd Zsóry FC, NB I. – kölcsönből vissza, onnan BFC Siófok, NB II. – kölcsönben), Szabó Bálint (Paksi FC NB I. – kölcsönből vissza), Laky László (?), Godzsajev-Telmán Rabil Ogli (?), Tratnyek Dániel (Szekszárdi UFC, NB III. Közép csoport), Szakály Attila (BFC Siófok NB II.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában