teke

2021.02.17. 07:35

Nagyot küzdöttek, mégis kikaptak a Közutasok

Nagyot küzdött és sokáig vezetett is, de végül vereséget szenvedett az Investment Közutasok Kaposvári TK a Ferencváros otthonában a férfiteke-szuperliga nyolcadik fordulójában.

Molnár Gábor

Mint ismert, győzelemmel kezdte az elmaradt mérkőzések pótlását a férfiteke-szuperligában az Investment Közutasok Kaposvári TK, hiszen a somogyiak, óriási hajrával, idegenben győzték le a Kazincbarcika együttesét. Ezúttal azonban egy sokkal nehezebb feladat várt rájuk, hiszen – a nyolcadik játéknapon elmaradt mérkőzésen – a Ferencvárosi TC otthonában álltak dobóállásba.

Az ifjúsági összecsapáson a csapatok megosztoztak a pontokon, a hazaiak azonban a több ütött fának köszönhetően megnyerték a mérkőzést. A felnőtt találkozó első sorában nagyon bekezdtek a vendég kaposváriak. Horváth László ugyan az első szettet elvesztette mindössze kettő fával, utána viszont nem adott esélyt ellenfelének, s végül 53 egységgel nyert. Nagy Gergő még ennél is jobban teljesített, mind a négy szettpontot hozta, és kiemelkedő, 638 fás eredménnyel zárta a 120 vegyes gurítást, amivel további százhat ponttal növelte a Investment Közutasok Kaposvári TK előnyét. Eközben sajnos Illés Richárdnak nem ment igazán a játék, esélye sem volt Botházy Péter ellen, így a somogyiak előnye nyolcvanhat fával csökkent, de az első sor után 2–1-re és hetvenhárom fával vezettek.

A második sorban aztán nagyot változott a mérkőzés. Kálny Krisztián ugyan nyert 2:2-es szettaránnyal és 27 fával, de Pintér Györgynek és Németh Tibornak nem ment igazán. Előbbi fájdalmakkal bajlódva küzdött, de nem sikerült megtalálnia ritmusát. Utóbbi ugyan a második 60-ra összeszedte magát, de ekkor már késő volt, a hazaiak átvették a vezetést, és meg is tartották azt az utolsó dobásokig, és 5:3 arányban, harmincegy fával nyertek.

A kilencedik fordulóban a bajnokesélyes Szegedi TE utazik Kaposvárra.

Ferencvárosi TC–Investment Közutasok Kaposvári TK 5–3 (3424–3393)

Eredmények: Bánhegyi János 520–Horváth László 573 (1:3); Sárosi Krisztián 532–Nagy Gergő 638 (0:4); Botházy Péter 608–Illés Richárd 522 (4:0); Veress Zsolt 552–Kálny Krisztián 579 (2:2); Németh Attila 586–Pintér György 529 (3:1); Kovács Gábor 626–Németh Tibor 552 (3:1).

Az ifjúsági mérkőzésen: Ferencvárosi TC–Investment Közutasok Kaposvári TK 3–1 (1045–1026). Eredmények: Szabó Dániel 501–Fajtai Arnold 532 (0:4); Rieger Dániel 544–Fajtai Bálint 494 (3:1).

A Magyar Teke Szövetség versenybizottsága azt a döntést hozta: mivel a tízcsapatos bajnokságokban játszó együtteseknek a március 6–7-ei, a május 22–23-ai és május 29–30-ai hétvégéi szabadok, ezért ezekre az időpontokra lehet halasztani. De csak abban az esetben, ha mindkét egylet közösen, írásban megegyezett erről, valamint már ki is jelölték az új időpontot.

Nem tudott kiállni hazai pályán a Balatoni Vasas SE a Tatabánya SC ellen

A női teke szuperligában a Balatoni Vasas SE csapata a Tatabányai SC együttesét látta volna vendégül, a siófoki alakulat azonban nem tudta vállalni a játékot, így – papíron – 8–0 és 24–0-ra a vendégek nyerték meg az összecsapást és kapták meg a diadalért járó bajnoki pontokat. A tekeszövetség döntésének értelmében azt az együttest, amely nem tud kiállni, a vereség mellett mással nem szankcionálják, tehát nem zárják ki a pontvadászatból.

A bajnokság állása, férfiak: 1. Zengö Alföld Szegedi TE 16 pont, 2. Zalaegerszegi TK 16 pont, 3. Répcelaki SE 13 pont, 4. Thermalpark-Szentgotthárdi VSE 12 pont, 5. Győr-Szol TC 8 pont, 6. Ferencvárosi TC 8 pont, 7. KÖFÉM SC 6 pont, 8. Nyíregyházi Teke Klub 5 pont, 9. Investment Közutasok Kaposvári TK 4 pont, 10. Ajka Kristály SE 3 pont, 11. Csákánydoroszlói TE 3 pont, 12. Kazincbarcikai Vegyész Teke SE 2 pont.

A bajnokság állása, nők: 1. Ferencvárosi TC 14 pont, 2. Tatabányai SC 8 12 pont, 3. Ipartechnika Győr SE 10 pont, 4. Rákoshegyi VSE I. 8 pont, 5. ZTE-ZÁÉV TK 8 pont, 6. Balatoni Vasas SE 8 pont, 7. Rákoshegyi VSE II. 4 pont, 8. Szentesi TE 1 pont, 9. Bátonyterenyei TK-Viktória 1 pont, 10. BKV Előre SC 0 pont.

Az ifjúsági pontvadászatban a Balatoni Vasas SE együttese – hét meccset játszva – négy győzelemmel és három vereséggel az előkelő hatodik helyet foglalja el.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK ifjúsági csapata két döntetlennel és hat vereséggel a tizedik helyen áll.

A Szentesi Tekézők Egyesülete hivatalosan jelezte a Magyar Teke Szövetség felé, hogy nem tudja folytatni a 2020/2021-es bajnoki szezont a női legfelsőbb osztályban, azaz a szuperligában. Az együttes eddig elért eredményeit törölni fogják a tabellából.

Fotóillusztráció: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában