röplabda

2021.02.24. 20:43

Nem borult a papírforma az Alba Blaj ellen

Marosvásárhelyen lépett pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női Challenge Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, ahol ellenfele az Alba Blaj volt. A 2018-ban BL-döntőt, egy évvel később pedig CEV Kupa döntőt játszó román csapattal nem sikerült felvennie a lépést a kaposvári lányoknak, és 3–0-s vereséget szenvedtek.

Molnár Gábor

Az összecsapás első játszmájában a hazaiakon semmilyen fáradtság nem látszott: bár a kaposváriak bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak, a balázsfalvaiak erőteljes, nagyszerű röplabdával rukkoltak elő és a román Ioana Baciu, illetve a szerb Bojana Cselics vezérletével könnyedén kerültek előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a magyar együttes, 10–5-re is vezetett, ám ezt követően Baciu, valamint a szerb Maja Alekszics pontjaival az Alba Blaj előbb egyenlített (15–15), majd Szasa Nedeljkovics időkérései és cseréje ellenére fordított és megduplázta előnyét.

A harmadik szettben ott folytatták a hazaiak, ahol az előző játékrészben abbahagyták: erőteljes támadójátékuknak nem találta ellenszerét a kaposvári együttes, amely így 63 perc alatt sima vereséget szenvedett.

A visszavágó március 3-án, Kaposváron lesz, a döntőbe kerüléshez négy szettet kellene nyernie a magyar csapatnak, úgy, hogy riválisa legfeljebb egyet szerez.

CSM Volei Alba Blaj–1. MCM-Diamant Kaposvár 3–0 (13, 18, 16)

Marosvásárhely. V: Georgiev (bolgár), Taran (moldáv).

Alba Blaj: Cselics (10), Alekszics (10), Baciu (16), Milenkovics (8), Malkova (10), Antonijevics (4). Csere: Popovics (liberó), Scott (1), Rus (-), Kocsics (2). Vezetőedző: Darko Zakocs.

1. MCM-Diamant Kaposvár: Király-Tálas (1), Matics (5), Kump (1), Helics (9), Kliszura (5), Kharchenko (8). Csere: Szpin (liberó), Bodovics (2), Szűcs K. (4), Szedmák (1), Tóth J. (-) Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Szasa Nedeljkovics: – Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Voltak biztató periódusai a találkozónak, de igazából nem találtunk rá a saját játékunkra. Tisztában vagyunk a balázsfalvai együttes erejével, és biztos vagyok abban, hogy a visszavágón jobb teljesítményt nyújtunk majd. Hosszú utazás vár ránk hazafelé, utána pedig máris adott a következő feladat: a magyar bajnoki negyeddöntő második mérkőzésre szeretném a lehető legjobban felkészíteni a társaságot az MTK ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában