labdarúgás

2021.02.21. 19:46

Pontrúgássokkal vágott vissza a Rákóczi

A Szentlőrinc SE felett aratott sikerrel gyűjtötte be idei első három pontját a Kaposvári Rákóczi FC a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 25. játéknapján.

Klein Péter

Idei első hazai sikeréért lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC, amely a vele azonos pontot szerző, de a tabellán előtte álló Szentlőrinc SE gárdáját látta vendégül a cukorgyári gödörben. A vendégek vezetőedzőjük, Marián Sluka hiányában várták a mérkőzést, ugyanis baranyaiak mérkőzése elmaradt az előző fordulóban, így a tréner nem tudta letölteni egymeccses eltiltását. A szentlőrinciek helyzetét pedig az is tovább nehezítette, hogy a bemelegítéskor Frőhlich Roland megsérült, így Kovács Dávid Szilveszter kapott helyett a kezdőben.

 

A hazai pályán futballozó Rákóczi már az első percektől próbálta kontroll alatt tartani a mérkőzést, s ez már a hetedik percben előnyt jelentett számukra. Igaz, nem egy kidolgozott helyzet, hanem egy szöglet után tudott Balázs Zsolt közelről a kapuba bólintani, majd Szarka Ákos is ugyanígy cselekedett Erdei Carlo szabadrúgása után, de ezt a találatot les miatt nem adta meg a játékvezető. Az viszont érezhető volt, hogy a kaposváriak készültek a pontrúgásokra, hiszen rendszeresen alakítottak ki veszélyt egy szabadrúgás, vagy egy szöglet után. Az előny tudatában egy kissé átadta a területet ellenfelének a Rákóczi, azonban erre gyorsan ráfaragott, hiszen Srdan Matic kapott jó labdát Kapronczai Gergelytől, majd centerezett, ahol Harsányi István érkezett és egy méterről sodorta a hálóba a labdát. A kaposváriak az egyenlítés után ritmust váltottak, s egyre több veszélyes támadást vezettek, de újra egy pontrúgás hozta meg az áttörést számukra. Ezúttal Balázs Zsolt tekert középre egy szabadrúgást, melyre Nagy Tamás érkezett kitűnő ütemben és a kapásból lőtt a bal alsóba. A szünetig a Rákóczi uralta a mérkőzést, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani, ahogyan a vendégek sem.

A fordulást követően jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a gördülékeny játékot inkább a vendégek erőltették, így egy hatalmas harc alakult ki a pályán, ami csak helyenként emlékeztetett futballmérkőzésre. Az idegek harcából a hazaiak jöttek ki jobban, miután Torvund Alexander teljesen fölöslegesen rúgta fel a tizenhatoson belül labdát szerző Zsirai Martint, amiért a játékvezető azonnal tizenegyest ítélt. A büntetőt Balázs Zsolt magabiztosan vágta a léc alá, ezzel pedig bebiztosította a sikert a Kaposvár. Még úgy is, hogy az utolsó percekben Vachtler Csaba begyűjtötte a második sárga lapját és emberhátrányban játszotta végig az utolsó perceket a Rákóczi. A vendégeknek az emberelőny bár adott egy lökést, de egy csak helyzetekben mutatkozott meg, hiszen a kaposvári védelem minden esetben tisztázni tudott.

A Rákóczi végül egy nagy csatában, egy igen küzdelmes mérkőzésen szerezte meg a három pontot, ami sokat érhet a folytatásban a somogyi zöld-fehéreknek.

Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc SE 3–1 (2–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Móri (Király Zs., Rózsa D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Ur, Hadaró – Zólyomi (Balog A., 78. p.), Gál – Balázs Zs. (Farkas B., 84. p.), Erdei (Bartos, 64. p.), Andric (Zsirai, 78. p.) – Szarka. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Szentlőrinc SE: Hajagos – Molnár R., Havas, Hesz (Keresztes B., 63. p.), Nagy B. – Hleba, Újvárosi, Kaprinczai (Abdourazakou, 75. p.) – Harsányi (Mervó, 84. p.), Matic (Sili, 63. p.), Kovács D. (Torvund, 63. p.). Megbízott edző: Pichler Gábor.

Gólszerzők: Balázs Zs. (7. és a 82. p. – a másodikat 11-esből), Nagy T. (30. p.), illetve Harsányi (21. p.).

Kiállítva: Vachtler (86. p.).

Sárga lap: Hadaró (9. p.), Vachtler (28. p.), illetve Újvárosi (29. p.), Hesz (58. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában