KÉZILABDA

2021.02.23. 08:29

Tomori Zsuzsanna a karantén után kezdheti el az edzéseket

A francia Fleury Loiret Handball elleni női kézilabda Európa-liga-mérkőzés előtt derült ki, hogy Tomori Zsuzsanna, a Siófok KC válogatott játékosa megfertőződött a Covid–19 vírussal. A kialakult helyzetről a Siófok KC Covid-felelőse, Kis­egyházi Attila nyilatkozott a klub hivatalos honlapján.

Molnár G.

Fotó: NemA

– Játékosunk felső légúti panaszokat említett, ezért a csapattól elkülönítve került sor az EHF által előírt meccs előtti kötelező antigéntesztre – avatott a részletekbe az SKC csapatorvosa. – Annak ellenére, hogy ez a teszt negatív lett, nem vehetett részt az edzésen, mert fertőző betegségre gyanakodtunk. A döntés helyes volt, mert az aznap este sürgősséggel elvégzett PCR-teszt már pozitív eredményt mutatott.

– A játékosnak a csapaton belül nem volt kontaktszemélye, mert az elmúlt héten nem vett részt a Siófok KC edzésein – fogalmazott Kisegyházi Attila. – Tomori Zsuzsanna tíznapos karantént követően kezdheti csak meg a mérsékelt edzésmunkát. A szabályoknak megfelelően az eset jelentése a Magyar Kézilabda Szövetség felé megtörtént.

Amúgy a balatoni együttes megnyerte a francia alakulat elleni utolsó csoportmérkőzését, így veretlenül, első helyen lépett tovább a D-jelű kvartettből. A találkozó végig nagy küzdelmet hozott, s csak a legvégén, egy időn túli hetessel harcolták ki a siófokiak a győzelmet, a büntetőt Tóth Gabriella értékesítette. Érdekesség, hogy Zdravko Zovko vezetőedző egylete az egyetlen gárda, mely nem szenvedett vereséget a csoportmeccsek során.

A folytatásban, az egyenes kiesési szakaszba az orosz HC Astrakhanochka lesz a somogyiak ellenfele, s a tét már a legjobb négy közé jutás lesz, a párharc oda-visszavágós rendszerben, azaz két mérkőzésen dől majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában