labdarúgás

2021.03.03. 06:54

Kapta, most adná a pofont a Rákóczi FC

A Kaposvári Rákóczi FC hazai környezetben, míg a BFC Siófok a fővárosban küzd a pontokért a labdarúgó Merkantil Bank Liga 27. fordulójában.

Klein Péter, Keszthelyi Zoltán

A mezőny egyik legkiszámíthatatlanabb csapatát, a Budaörsöt fogadja szerdán 18 órakor a cukorgyári gödörben a Kaposvári Rákóczi FC. A budaörsiek bár a tabella ötödik helyét foglalják el, de a tavaszi szezonban még nem tudták felvenni az őszi ritmusukat, hiszen az eddigi öt bajnokijukból egyet sem nyertek meg. Így már hét mérkőzésesre duzzadt a nyeretlenségi szériájuk. Márkus Tibor csapata ráadásul egy nagy vereség után érkezik a somogyi megyeszékhelyre, hiszen vasárnap hét-kettes vereséget szenvedtek el tatabányai albérletükben az Ajkától.

– A mezőnyben mindenki ismeri a másikat, a játékosok is beszélgetnek az öltözőben arról, hogy a Budaörs ellen senki sem mehet biztosra, hiszen ellenük bármi megtörténhet – mondta Várhidi Péter, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Az ilyen mérkőzésektől mindig tart egy kicsit az ember. Egy nagyon rosszul sikerült hétvége után találkozik egymással a két csapat, ők is egy pofon után várják a mérkőzést és kérdés, hogy ki, hogyan tud felállni ebből.

Várhidi Péter pont a Budaörs elleni mérkőzés előtt vette át a Kaposvári Rákóczi FC irányítását. A bemutatkozás pedig remekül sikerült a vezetőedző számára, hiszen az ugyancsak debütáló Szarka Ákos duplájával, valamint a házi gólkirály, Balázs Zsolt találatával magabiztos somogyi siker született a tatabányai összecsapáson.

– Számunkra az egy kifutott eredmény volt, amire egyáltalán nem lehetett számítani az előző mérkőzések alapján, de a csapatnak akkor sikerült talpra állnia – tette hozzá a kaposváriak vezetőedzője. – A Budaörs nem az a csapat, amelyik beáll védekezni, egy őszinte focit próbál játszani Márkus Tiborral is. Szívesen emlékszem vissza az őszi mérkőzésükre és bízom benne, hogy a szerdai is hasonlóan alakul majd számunkra, hiszen azon kimondottan jól játszott a csapat. Bízom benne, hogy a játékosok is tudnak erőt meríteni abból a találkozóból.

A tavasszal a bajnokságban még veretlen, a legutóbb DVSC ellen nyerő Vasas otthonában lép pályára a BFC Siófok szerdán 18 órakor. Egyre nehezebb helyzetbe hozza magát a Siófok, mely elmarad az előzetes várakozástól. A nyáron egy csapatra való játékos hagyta el a klubot. Az utolsó pillanatokban összeállt együttes is lényegesen több pontot szerzett tavasszal ezen az öt – DVSC, DEAC, Szolnok, Gyirmót, Szeged – bajnokin, mint most ősszel. Akkor Gál Istvánnal hét pont jött össze, most Waltner Róberttel három. A bajnokság mellett a Magyar Kupa-szerepléssel is nehéz elégedettnek lenni, hiszen emberelőnyben játszhattak le egy hosszabbítást a nyolc közé jutásért, mégis elbuktak.

A télen Waltner edzőnek nem kellett új csapatot építeni és lehetősége volt a nyárinál egy jobb felkészülésre, sőt három új játékos – Cipf, Varjas, Szakály – is érkezett, mégis a tavaszi tabellán öt forduló után csak tizenhetedikek, kevesebb pontot náluk csak a Budaörs szerzett. A debreceni kupameccsel együtt zsinórban négy vereségnél tartanak.

– A legfontosabb, hogy néhány játékosomnak érdemes lenne jobban átérezni a helyzetünket – mondta a legutóbbi kudarc után Waltner Róbert.

Miért tennék, hisz szinte mindegy ki milyen produkciót tesz le az asztalra, úgyis – valamilyen indokkal – ott lesz a pályán. Másrészt az „átérzést” jobban segítette volna, ha több, a klubhoz kötődő labdarúgó lenne a keretben, ám ez nem volt fontos, elég csak Horváth Attila távozására gondolni. A Vasas ellen az esélytelenek nyugalmával játszhatnak, egyrészt a házigazdák kiváló támadókkal – Pekár, Feczesin, Radó, Balajti, Vernes – bírnak, másrészt a balatoniaké az egyik leggyengébb védekezés a másodosztályban. Náluk több gólt csak a Szeged, DEAC, Csákvár hármas kapott. Hutvágnerék az egyetlenek, akik huszonhat bajnokiból csak hármat tudnak lehozni nullára, melynél nincs rosszabb mutató. Jelenleg tizenegy tétmérkőzésnél járnak egymás után, amin gólt kaptak. Ilyen előzmények után pedig egyértelműen a Vasas ennek a bajnokinak a toronymagas esélyese.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában