KOSÁRLABDA

2021.03.20. 08:52

Tovább javítaná a mérleget az Oroszlány elleni diadal

Utolsó előtti alapszakasz-­mérkőzését vívja az OSE-Lions ellen a Kaposvári KK együttese az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban. A somogyiak már nem juthatnak be a felsőházi rájátszásba, ráadásul Révész Ádám megsérült, így heteket kell kihagynia.

Kun Zoltán

Már csak két találkozó van hátra a bajnoki alapszakaszból a Kaposvári KK számára, amely az OSE-Lions együttese ellen lép pályára szombaton, 18 órai kezdettel. (A záró mérkőzést jövő szombaton Pakson játsszák majd Hendleinék.)

Az elmúlt forduló során újabb bravúros győzelmet arattak a somogyiak a bajnoki tabellán harmadik helyen álló debreceniek ellen. Sajnos ezzel együtt sem lehetnek már ott a felsőházi rájátszást jelentő helyek valamelyikén, mert ehhez már nem tudják begyűjteni a szükséges pontokat a két utolsó találkozójukon. Ennek értelmében nem lehet más cél, mint a lehető legjobb helyezés, vagyis a kilencedik pozíció megszerzése az alapszakasz végén. Ehhez hazai pályán mindenképp le kell győzni szombaton a közvetlen riválisként érkező oroszlányiakat. A vendégek épp a somogyiak előtt állva, a tizedik helyről várják a folytatást. Remek formában vannak, amit a legutóbbi két, Jászberényben és Kecskeméten aratott győzelmük is jól mutat. Mindkét fél számára fontos összecsapás következik tehát, így kiélezett meccsre lehet számítani.

Révész lesérült

A kaposváriak nem a legjobb előjelekkel várják a találkozót. A felkészülés során az egyik edzésen egy szerencsétlen mozdulatot követően ujjsérülést szenvedett Révész Ádám. A klub honlapjának beszámolója szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy a remek formában levő center esete inkább kellemetlen, mintsem súlyos, de a szalagok sérülése miatt így is indokolt volt a műtéti beavatkozás. Az operációt már el is végezték, Révész Ádámra várhatóan többhetes kihagyás vár. Nélküle kell tehát kiharcolni az újabb győzelmet a somogyiaknak.

Mint ismert, a két csapat szurkolói remek kapcsolatot ápolnak egymással. A mérkőzések előtt megvendégelték egymást, és rendkívül sportszerű keretek közt biztatták sajátjaikat. Sajnos, csakúgy mint január közepén Oroszlányban, a koronavírus-járvány miatt ezúttal is elmarad a csarnokban a közös szurkolás. A hatályos intézkedések értelmében továbbra is zárt kapuk mögött kell megrendezni az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában