KOSÁRLABDA

2021.04.21. 08:33

Az oroszlányi győzelemhez javítani kell a Kaposvári KK-nak gyengélkedő dobóformáján

Oroszlányban lép pályára szerdán 18 órakor a Kaposvári KK NB I./A csoportos férfikosárcsapata. Az alsóházi rájátszásban eddig nem ment jól a somogyiaknak a játék, így szeretnének javítani a mérlegükön.

Kun Zoltán

Az ötödik mérkőzését játssza az alsóházi rájátszásban a Kaposvári KK együttese szerdán este.

A tizennyolc nap alatt hat összecsapást vívó somogyiak számára nem volt sok pihenő a legutóbbi találkozó óta. A múlt szombati meccs ráadásul nem úgy alakult, ahogy azt a kaposváriak szerették volna. A vendég kecskemétiekkel szemben csak huszonöt percig tartotta a lépést a hazai alakulat, aztán folyamatosan az egyenlítésért kellett harcolni, ami nem sikerült. Elsősorban a támadójátékkal volt nagy probléma. A könnyű ziccereket is elrontották a somogyiak, ráadásul a huszonegy távoli kísérletből mindössze egyetlen dobás volt jó. Ez csupán ötszázalékos hatékonyság, ami meghatározó volt a találkozón. Ezekben mindenképp javítani kell ahhoz, hogy az oroszlányiak ellen sikerrel vegyék fel a harcot Hendleinék. A kaposváriak a tizenegyedik helyről várják a folytatást.

Kiegyenlítettek az erőviszonyok

Az alapszakasz során mindkét összecsapást idén vívták a felek. Előbb Oroszlányban 79–65-re a hazaiak nyertek, majd a somogyi találkozón Bakiék örülhettek a 84–69-es diadalnak. Utóbbival vesztették el reményüket az oroszlányiak a legjobb nyolc közé jutásra. Igazi ki-ki mérkőzéseket vívtak tehát eddig a felek, nagyon hasonló mérleggel. A negyedik alsóházi találkozóján ismét hazai környezetben szerepelhet az oroszlányi csapat. Sebastjan Krasovec vezetőedző gárdája otthon kezdhette a bajnokság második szakaszát és a nyitányon a 77–76-ra kikaptak a kecskemétiektől. A folytatásban azonban sikerült javítani és a pécsieket a baranyai megyeszékhelyen is le tudták győzni 98–91-re. Az elmúlt fordulóban a Zalakerámia-ZTE KK vendégei voltak az oroszlányiak és tartalékos csapattal is nagyot küzdöttek. Végül minimális különbséggel, 93–91-re maradtak alul, így két vereség és egy győzelem a mérlegük az alsóházban.

Legutóbb mindkét csapat tartalékosan szerepelt, szerdán csak a találkozó előtt dől el, hogy végül milyen összeállításban lépnek majd pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában