labdarúgás

2021.04.07. 21:23

Egy óráig bírta a Kaposvári Rákóczi

Hatvan perc után szétesett a Kaposvári Rákóczi FC, amely így súlyos vereséget szenvedett a Gyirmót FC Győr ellen a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. 31. fordulójában.

Klein Péter

A háromhetes válogatott szünetet követően elindult a nagyüzem a másodosztályban, hiszen ebben a hónapban hat mérkőzést is vívnak a csapatokra szerda-vasárnap ritmusban. A Kaposvári Rákóczi FC az elsőn rögtön pontot szerzett, ráadásul Szolnokon, ahol ezt megelőzően csak négy csapat nem vérzett el. A somogyi zöld-fehérek így kellő önbizalommal várhatták a szerdai, Gyirmót FC Győr elleni összecsapást, még úgy is, hogy a kisalföldiek a harmadik helyről érkeztek a cukorgyári gödörbe.

 

A találkozó első perceiben a Rákóczi próbálta érvényesíteni akaratát a tabellán sokkal előkelőbb helyet elfoglaló Gyirmóttal szemben, s ez helyenként sikerült is a hazaiaknak, de csak apróbb lehetőségek alakultak ki a vendégek kapuja előtt. Az első negyed órában a Gyirmót csak a kaposváriak hibájából tudott helyzetbe kerülni. Igaz, ebből kis híján megszerezték a vezetést, hiszen Ur László a saját térfelén adott el egy labdát, amivel Lencse László tört kapura, majd tizenhat méterről a jobb alsót vette célba, Pogacsics Krisztián azonban nagyot védett. A következő percekben beszorította a Kaposvárt a Gyirmót, Pogacsics Krisztiánnak akadt rendesen dolga, ám mégsem akcióból, hanem pontrúgásból szerezte meg a vezetést a vendégcsapat, egy láthatóan begyakorolt figurát követően. A pálya jobb széléről járó szabadrúgást Kirják Henrik jobb lábbal átlépte, majd ballal már középre tekerte, ahol Hudák Dávid emelkedett a legmagasabbra, lefejelte a labdát az ötös jobb sarkánál érkező Széles Imre elé, aki közelről belsőzött a kapuba. A gól előtti szabadrúgáskombinációt pár perccel később még egyszer eladta a gyirmóti gárda, bár ekkor Hudák Dávid nem a társát hozta ziccerbe, hanem saját maga szerzett gól, ám les miatt érvénytelenítette azt Szilasi Szabolcs játékvezető. A szünetig hátralévő percekben kiegyenlített játék folyt a pályán, mind a két kapu előtt akadtak lehetőségek, de ezúttal is csak Pogacsics Krisztiánnak kellett bravúrt bemutatni, miután Nagy Patrik két csel után vette célba a bal alsót, a kapus azonban leért a lövésre.

A második félidő elején kevésen, vagyis pontosabban Hársfalvi Andráson múlt csak a Rákóczi egyenlítése. A vendégek kapusa előbb Balázs Zsolt bal felsőbe tartó lövését tolta fölé parádés mozdulattal, majd egy perccel később Zólyomi Dávid megpattanó kísérleténél is nagyot mentett. Egyenlítés helyett azonban jött az újabb gyirmóti találat: Nagy Patrik a felezővonaltól indulva robogott a Rákóczi kapuja felé, majd kipasszolta labdát a jobbján futó Varga Barnabás elé, aki egyből lőtt a kapu bal oldalába. A kétgólos hátrányban pedig szétesett a Kaposvár, ráadásul még Várhidi Péter hármas cseréjre sem rázta fel a csapatot, amely ezt követően sorozatban kapta a gólokat. Előbb újra Nagy Patrik adott remek labdát Varga Barnabásnak, aki ezúttal tizenhatos vonaláról emelt a kapuba, majd Gál Mátyás eladott labdájára Lencse László csapott le, kicselezte a kapust, majd a jobb alsóba gurított. A hazaiak szenvedésének ezzel még nem volt vége, hiszen a csereként pályára lépő Lustyik Levente húsz méterről lőtte ki a bal alsót, így már öt góllal vezettek a vendégek. A Rákóczinak azonban még ekkora hátrányban is maradt ereje a szépítésre. Ur László beadásában Radics Márton ért bele kézzel a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a csapat házi gólkirálya, Balázs Zsolt állt oda, s nagy erővel lőtt a bal felsőbe.

A Kaposvárnak azonban ezen kívül nem sokra maradt ereje egy órányi játékot követően, a vendégek akár ennél nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, de a végén már mindenki gólt akar rúgni gyirmóti részről, s ez nem vezetett eredményre. A kaposváriaknak nincs sok idejük a sebek nyalogatására, hiszen a csapatot vasárnap már Szegeden szólítják pályára.

Kaposvári Rákóczi FC–Gyirmót FC Győr 1–5 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, zárt kapuk mögött. V.: Szilasi (Mohos, Rózsa).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics (Bánki, 63. p.) – Ur, Nagy T., Dvorschák – Vachtler, Zólyomi (Nagy J., 63. p.), Gál (Zsirai, 79. p.), Bidzilya, Hadaró (Andric, 63. p.) – Farkas B. (Bartos, 79. p.), Balázs Zs. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Major M. (Kiss B., 87. p.), Hudák D., Széles, Kirják (Szegi, 73. p.) – Vass Á. (Heffler N., 79. p.) – Radics, Nagy P., Hajdú Á. (Lustyik, 73. p.) – Lencse (Mayer Á., 79.), Varga B. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerzők: Balázs Zs. (78. p. – 11-esből), illetve Széles (19. p.), Varga B. (54. és a 66. p.), Lencse (68. p.), Lustyik (77. p.).

Sárga lap: Hadaró (30. p.), Bidzilya (52. p.), Dvorschák (63. p.), illetve Varga B. (45. p.), Radics (49. p.), Kirják (54. p.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában