labdarúgás

2021.04.18. 19:43

Elek villant, február után végre nyert a Siófok!

Hetven nap után győzött újra a BFC Siófok! A Nyíregyháza elleni siker értékét növeli, hogy hátrányból nyertek, ráadásul a házigazdák kilencmeccses veretlenségi sorozatának vetettek véget Elek szezonbeli hetedik góljával.

Keszthelyi Zoltán

A siófoki labdarúgók alaposan rácáfoltak edzőjükre és szakmai igazgatójukra, aki mentálisan gyenge és nyomás alatt nem jól teljesítő játékosokról beszélt egy nyilatkozatában. Úgy tűnik, mégis tudnak és ehhez nem kellett még pénzzel sem motiválni őket, amiről szintén beszélt… A nyírségiek legyőzése azért is nagy fegyvertény, mert ez egy nagyon jól összerakott együttes, melyet védekezésben fizikálisan erős labdarúgók alkotnak, viszont a gyors támadóiknak köszönhetően hamar elérnek az ellenfelek kapujáig. A kaposvári, vagy a soroksári meccshez képest jóval óvatosabbak voltak a balatoniak, ám ezt Hamed gólja után fel kellett adni. Igaz, az egyenlítéshez némi szerencse is kellett Nikházi lövésénél, amit Paku blokkolt kézzel, a büntetőt pedig Cipf értékesítette.

A szünet is ment az óvatoskodás balatoni részről, ám ezúttal jól állták a sarat, vagy a védők – Polényi, Jagodics – vagy Hutvágner mentettek ziccerben, egy alkalommal pedig Hornyák lövés helyett elpasszolta magát. A győztes gólt végül Izing hatalmas felszabadítása hozta meg, akinek előrevágott labdájánál hiába volt előnyösebb helyzetben a Papucsek – Jánvári duó, utóbbi rosszul adott haza, Elek pedig élt a lehetőséggel! A vendégek támadóját két perccel később Jánvári lekönyökölte, amiért megkapta második sárga lapját. A balatoniak az utolsó percekre a csereként beállt támadót elvesztették, de a hátralévő időt kivédekezve nagyon fontos három pontot szereztek, az ellen a Nyíregyháza ellen, mely a tizenegy fordulóban kapott összesen három gólt!

Nyíregyháza Spartacus FC – BFC Siófok 1–2 (1–1)

Nyíregyháza, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Takács Tamás (Varga Gábor, Belicza Bence Péter)

Nyíregyháza Spartarus FC: Fejér – Szokol, Papucsek, Jánvári, Fodor F. – Márkus – Hamed (Györgyi, 50.p., Svedyuk, 78.p.), Zamostny (Kovács N., 78.p.), Paku, Kalocsai – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György.

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Izing, Kiss B. – Kecskés T., Tajthy T. – Gaál B. (Elek B., 73.p., Medgyesi, 85.p.), Nikházi (Balogh B., 56.p.), Cipf – Horváth P. Szakmai igazgató: Mihalecz István.

Gólszerzők: Hamed (28.p.), illetve Cipf (46.p. – 11–esből), Elek B. (80.p.)

Kiállítva: Jánvári (82.p. – második sárga lap után)

Gálhidi György: – Ez egy ilyen nap volt, rengeteg rossz döntést hoztunk, minden borult, amit elképzeltünk. Kezdődött a vitatható tizenegyessel, amit mi a másik oldalon nem kaptunk meg. Aztán jött a kihagyott ziccer, a rossz hazaadás, a kiállítás, tehát a fejekben valami nem jól működött, ebben látom a vereségünk okát.

Mihalecz István: – Mélyről jövünk, és remélem, folyamatos lesz az emelkedésünk. Megdolgoztunk érte, hogy szerencsénk legyen, jó ütemben egyenlítettünk, ami után felcsillant a győzelem esélye is, amit megragadtunk. Ha nem is játszottunk jól, hatalmas szívvel kicsikartuk a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában