röplabda EXTRALIGA, NŐK

2021.04.27. 08:59

Öt röplabdázó is elköszön

A szerb Szara Kliszura és Adela Helics, valamint Király-Tálas Zsuzsanna, Bodovics Hanna és Szűcs Kinga is távozik a női röplabda Extraligában szereplő 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesétől. A csapat bajnokságban a negyedik, a Magyar Kupában pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Molnár Gábor

– Ahogy már korábban hírt adtunk róla, véget ért klubunk első hároméves ciklusa Szasa Nedeljkovics vezetőedzővel, és az egyeztetések után a szabadkai szakemberrel sikerült 2024-ig meghosszabbítani a szerződését – mondta Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke. – Egyesületünk vezetése ezek után, a vérfrissítés jegyében új csapat kialakításába kezdett. Ezúton (is) szeretnénk megköszönni az elmúlt két évet a szerb klasszisnak, Szara Kliszurának, valamint honfitársának, a 2020/2021-es évadban az átló-poszton látott Adela Helicsnek. Magyar játékosaink közül, magánéleti tényezőket előtérbe helyezve, Király-Tálas Zsuzsanna és Bodovics Hanna is elköszön és Szűcs Kinga is máshol tervezi a jövőjét. A lányoknak köszönjük mindazt, amit az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapatáért tettek nap mint nap az edzéseken és a mérkőzéseken, valamint a pályán kívül, és további sikereket kívánunk nekik a sportban és a magánéletben egyaránt.

Miután új időszak előtt áll a gárda, így törvényszerű, hogy frissíteni kell a játékoskeretet. Az egyesület vezetése már hosszabb ideje egyeztetett a jövőről, a tervekről és a játékosokkal is tárgyalásokat folytattak. Ezúttal is olyan társaságot akarnak összeállítani, mely idehaza minden fronton esélyes a legjobb négy közé jutásra, s természetesen az is fontos szerepet játszik a kiválasztásban, hogy olyan röplabdázók érkezzenek, akik emberileg is illenek a csapatba, a közösségbe.

– Tudomásul kellett vennünk, hogy Király-Tálas Zsuzsanna, illetve Bodovics Hanna magánéleti okok miatt vált együttest – hangsúlyozta Orosz Ferenc. – A válogatott feladónk tavaly férjhez ment, a párja pedig Békéscsabán focizik, s közelebb akart kerülni hozzá, így valószínűleg Budapest környéki alakulatban folytatja majd pályafutását. A fiatal centernek pedig miskolci a párja és náluk is – teljesen érthetően – felmerült az az igény, hogy együtt éljenek, lakjanak. Mindkét sportoló jó ajánlatot kapott tőlünk, de megértettük a magánéleti részét a dolognak. Szűcs Kinga már januárban jelezte, máshol képzeli el a jövőjét, új menedzsere van, aki megpróbál neki más lehetőséget biztosítani, még az is benne van a pakliban, hogy külföldre szerződik a játékos.

A külföldi játékosokkal pedig eleve így egyeztek meg.

– Adela Helics egy szezonra érkezett, s már meg is van az új klubja, Németországban, a Bundesligában fog röplabdázni – emelte ki az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke. – Szara Kliszura pedig csak azért jött vissza erre az évre, mert az előző idény idő előtt véget ért, s szeretett volna egy teljes bajnoki évadot itt tölteni, mert ő is nagyon jól érezte magát a somogyi megyeszékhelyen.

Kiváló idényt tudhat maga mögött az 1. MCM-Diamant KNRC, hiszen a magyar bajnokságban és a kupában is teljesítették a célkitűzéseiket. A pontvadászatot a negyedik helyen fejezték be, s csak nüanszokon múlott a harmadik pozíció sorsa, míg a kupa négyes döntőjében bronz­érmet szereztek. A nemzetközi porondon – első magyar együttesként – bejutottak az elődöntőbe a Challenge-kupában, ahol végül szintén a harmadik pozíciót szerezték meg. Ráadásul a hazai röplabdabarátok is élőben láthatták, ahogy a Diamant történelmet írt. Hiszen a Kaposvár Aréna adott otthont a Challenge-kupa buborékrendszerben megszervezett nyolcad-, illetve negyeddöntőnek.

 

Folyamatosan egyeztet a játékosokkal a csapat vezetősége

A keret többi tagjával folyamatosan zajlanak az egyeztetések, vannak olyan játékosok, akikkel már sikerült dűlőre jutni a vezetőségnek. Ahogy az elmúlt esztendőkben, úgy ezúttal is azt a metódust követi majd az egyesület, hogy folyamatosan tájékoztatja a szurkolókat a csapat körüli történésekről.

– Ami biztos, hogy két erős szélső ütőt szeretnénk hozni – tette hozzá Orosz Ferenc ügyvezető-elnök –, a centerposztot pedig majd az aktuális helyzethez fogjuk igazítani, meglátjuk, miként alakul a piac. Azon dolgozunk, hogy a következő szezonban is ütőképes legyen a csapatunk, s erre garancia Szasa Nedeljkovics, akivel nemrégiben hosszabbítottunk, így 2024-ig biztosan marad nálunk. A szabadkai mester személyében 2018 nyarán az egyik legjobb Magyarországon dolgozó vezetőedzőt sikerült Kaposvárra csábítani. Az azt megelőző elmúlt hat esztendőben háromszor volt az év röplabdaedzője hazánkban. S a negyvenkilenc esztendős kiváló szakember már a somogyi megyeszékhelyen is letette névjegyét.

Orosz Ferenc elmondta azt is, akik távoztak, velük megmaradt a jó kapcsolat, azaz senkitől sem haraggal váltak el.

Új ciklus kezdődik a kaposvári együttesnél, mely ismét nagy terveket szövöget

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában