labdarúgás

2021.04.02. 12:49

Pécs ellen indul a kilenc meccses véghajrá a másodosztályért

Érthetetlenül hosszú, háromhetes szünet után folytatódik az NBII-es bajnokság, a kiesés elől menekülő BFC Siófok az újonc létére a tabella negyedik helyén álló Pécsi MFC-t fogadja vasárnap 17 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Nehéz helyzetben vannak a kieséstől egy pontra lévő balatoniak, miután Waltner Róbert edzővel hétből egy bajnokit tudtak megnyerni a tavasszal. A tréner Kaposváron is véghezvitt egy hasonló sorozatot, ahol az őszi rajt után hétből egyetlen bajnokin sem győzött mielőtt távozott volna, de arra sem volt még példa a 12 csapatos első osztály történetében, hogy négy győzelemmel essen ki egy klub! Más kérdés, hogy Zalaegerszegre, az élvonalba ez is megfelelő ajánlólevél...

Siófokon most a Waltnert kinevező ifjabb Mihalecz Istvánnak kell „elvinni a balhét”, akinek kilenc mérkőzése maradt, hogy bebiztosítsa a bennmaradást. A feladat nem megoldhatatlan, legalábbis, már volt, aki megoldotta! A 2018/2019-es szezonban 29 forduló után a jelenleginél kettővel kevesebb, 28 ponttal állt a klub, amikor az utolsó kilenc bajnokira érkezett a kispadra Márton Gábor, akivel 23 gólt szerezve 19 pontot gyűjtöttek a sárga-kékek. Horváth Péter a pályán töltött 610 perc alatt 9 gólt ért el ebben az időszakban, vagyis átlag 68 percenkét betalált. Talán érdemes lenne visszanyúlni ahhoz, ami akkor működött.

Mihalecz Istvánnak volt három hete az együttessel, mely már Kaposváron is remek teljesítményt nyújtott a kezei alatt, ám a „szerencse” akkor sem állt melléjük, ahogy például az Illovszky Rudolf Stadionban sem. Remélhetőleg tovább sikerült finomítani a megyeszékhelyen látottakon és megtalálni azt a felállást, mely a legelőnyösebb a csapat számára. A tréner Izing játékára nem számíthat eltiltás miatt, Tajthyra viszont igen, aki letöltötte azt. Pécsi oldalon is lesz hiányzó, a belső védő Preklet, aki a legutóbbi, Debreceni VSC elleni hazai találkozó 93. percében kapta meg ötödik sárgáját.

A hosszú szünet után nehéz a csapatok formájáról beszélni, azt azonban fontos elmondani, hogy a piros-feketék az utolsó négy találkozójukon egyetlen gólt szereztek Adamcsek révén. Remélhetőleg támadójátékban nem tudtak előrelépni. Így is ők azonban az esélyesek, hisz amíg a balatoniak a nyolc tavaszi meccsükön négy pontot szereztek, addig utóbbiak tizenkettőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában