KÉZILABDA

2021.05.17. 08:14

A Csurgó és a Komló is egy-egy pontot kapott

A Komló otthonában lépett pályára a Csurgói KK a férfikézilabda NB I. 24. fordulójában.

Huszár Hajnalka

Mint mindig, most is nagy csatára készültek a somogyiak és ez már a találkozó első perceiben be is következett. Már a találkozó első öt percében egy-egy kétperces büntetés sújtotta a csapatokat majd nemsokára villant az első piros lap is. Balázs Hanusz, arcát ért ütés miatt kiszállt a további küzdelmekből, így a komlói védelem egy fontos oszlopát vesztette el. A Csurgó ekkor három góllal vezetett, de nem tudta igazából kihasználni a kezdeti zavart a komlói sorokban. A félidő derekán a főszerep a kapusoké lett, hiszen mindkét oldalon parádéztak a hálóőrök.

A második harminc percet jobban kezdte a Komló, így ismét nyílt lett a mérkőzés. Ebben az időszakban felforrósodott a hangulat, hiszen Krsmancic büntetőből fejbe lőtte Granicot, ezért piros lappal küldték le. Ezután a Csurgó azért küzdött, hogy megőrizze a kiharcolt előnyét. Ez az 50. percig sikerült, amikor Sunajko találatával 18-18 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Vaskó egy „üreskapus” góllal megszerezte a vezetést, igaz, ehhez az is kellett, hogy előtte Vasvárit a kemény védekezésért ugyancsak piros lappal büntessék. Nem sokkal később ismét villant a piros. Ezúttal Borsos harmadik kétpercesét szedte össze.

A somogyi alakulat nagyot küzdött, akkor is teljes erőbedobással játszott, amikor elúszni látszott a mérkőzés. Vasic két találatával a mérkőzés vége előtt három perccel ismét egál volt az állás. A Komlónak kétszer is kezében volt a mérkőzés megnyerése, de Jerkovic és Zobec lövéseit is hárította Füstös a somogyi kapuban, így a találkozó igazságos döntetlennel zárult.

SPORT36 Komló–Csurgói KK 21–21 (9–12)

Komló, 400 néző. V: Hargitai, Markó.

Komló: Granic – Szkokán, Zobec 3, Sunajko F. 3, Jóga 3, Jerkovic 3, Hoffmann. Csere: Balázs S., Grünfelder 2, Oláh T., Takács B. 2, Vaskó 4, Melnyicsuk 1 (1). Edző: Kilvinger Bálint.

Csurgó: Tatai – Vaszics 7, Krecic 3, Vasvári, Hanusz 4 (1), Szeitl E. 1, Gábor M. 2. Csere: Füstös (kapus), A. Kovacevic, Krszmancsics 2 (1), Popovics, Borsos 2. Edző: Alem Toszkics.

Kiállítások: 8, illetve 12 perc.

Hétméteresek: 2/1, illetve 4/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában