bajnokság

2021.05.29. 06:00

Nehéz terep és szélsőséges időjárás várta a duatlonistákat

 Pünkösd vasárnapján Tab adott otthont az első magyar középtávú duatlon országos bajnokságnak.

K. R.

Az eXtremeMan D80 Tabra 125-en neveztek, s 88-an teljesítették a 10 plusz 10 kilométer futásból és 60 kilométeres kerékpározásból álló kihívást.

A versenyzők Tab legszebb területein rótták a kilométereket. Átsuhantak a megújított belvároson, érintve három történelmi templomot. A kerékpározás során mindkét oldalról fel kellett kapaszkodniuk a lullai dombokra, méghozzá négyszer is. Nem csak a kihívás volt extrém a 800 méteres szintkülönbségek miatt, de a kerékpározás második felétől az időjárás is, a versenyzők helyenként jeges esőben és viharos szélben teljesítették a távot.

Az első magyar középtávú Duatlon OB-n a hölgyek között legjobb eredményt a százhalombattai Kovács Éva érte el 3 óra 50 perccel, míg a férfiak közül a tiszaújvárosi Hankó Dávid került ki győztesként 3 óra 5 perces eredményével. A legjobb somogyi versenyző ezúttal a kaposvári Fuszekli versenyzője, Csonka Norbert lett, szépen teljesített a helyi versenyző, Barabás Dávid is.

A verseny szervezőinek nem titkolt célja, hogy az eXtremeManD80 Tab versenyt szeretnék feltenni a nemzetközi versenynaptárba is, akár egy kontinensviadal megrendezésének pályázatával is.

 

Külön is köszönik

A szervezők köszönetüket fejezik ki a tabi FLEX, a tabi CBA, az INTERSPORT, a HIGHT 5., a PRIMAVERA, a KAPOSGÉP, a TRIATÁD és a kapolyi Weisz kertészet támogatásáért; valamint a sportesemény helyi és környékbeli önkéntes segítőinek: a helyi GAMESZ munkatársainak, a Rudnay Gyula szakképző iskola diákjainak és tanáraiknak, a polgárőröknek, a rendőröknek. Motoros felvezetőknek, a művelődési központ munkatársainak, az iskola fúvószenekarának. Az összehangolt munkáért köszönetüket fejezik ki Csizmadia Nándor alpolgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában