SEBESSÉGI AUTÓMODELLEZÉS

2021.06.25. 10:15

Két aranyérmet zsebeltek be a hazai nyitányon a kaposváriak

 Kaposváron kezdték meg a bajnoki pontvadászatot a sebességi autómodellezők, a megméretésen részt vett az összes jelenleg aktív magyar versenyző, azaz négy egyesület húsz tagja összesen harminckettő autómodellel állt rajthoz.

Molnár G.

A viadal mindkét napján alaposan megviselte a versenyzőket és az autókat is a tikkasztó hőség. A Kaposvári Textiles MK öt érmet szerzett a hazai erőpróbán.

– Sajnos az eredmények még nagyon szezon elejiek voltak, de látható képet kaptak a versenyzők arról, mit kell még a következő versenyekre változtatni az autómodelleken – tájékoztatott Tamasóczki Tamás, a Kaposvári Textiles MK elnöke. – A megméretésen a 10 ccm kategóriában induló Szentesi Norbert megszerezte élete első aranyérmét, ez hét esztendő kemény, kitartó munkájába került.

Az 1,5 ccm kategóriában meglepetésre Tamasóczki Tamás legyőzte gyöngyösi ellenfelét így a dobogó legfelső fokára állhatott fel, az ifjú nyolc­éves tehetség, Tamasócz­ki Kristóf sajnos csak egy starton tudott részt venni, de ez is elég volt neki, hogy be­zsebeljen egy nagyon értékes ezüstérmet. A 10 ccm kategóriában Dusa András és Tamasóczki Tamás az egész verseny alatt műszaki hibákkal küzdött, sajnos a megoldást még nem találták meg, de egy biztos, a következő versenyig – mely július 10-e és 11-e között lesz a baranyai megyeszékhelyen – sokat kell tréningezni az autókkal.

A kaposvári eredmények

1,5 ccm kategória: 1. Tamasóczki Tamás (Kaposvári Tex­tiles MK), 2,5 ccm kategória: 3. ifj. Dusa András (Kaposvári Textiles MK), 3,5 ccm Monza kategória: 2. Tamasócz­ki Kristóf (Kaposvári Textiles MK), 10 ccm kategória: 1. Szentesi Norbert, 2. Decsi Míra, 3. ifj Dusa András (Kaposvári Textiles MK). Molnár G.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában