labdarúgás

2021.06.28. 10:45

A Fradi baráti kör nyerte meg az emléktornát

Ha labdarúgásról van szó, akkor szinte határtalan összefogásra lehet számítani Magyarországon, pláne akkor, ha egy jó ügy mellé kell állni. Szombaton Rádpusztán országos marhalábszárfőző versenyt rendeztek, de sportos esemény is volt a festői környezetben elterülő Gasztro Élménybirtokon.

T. B., M. G.

A Rádpuszta adott ugyanis otthont a VIII. Old Boys kispályás labdarúgótornának, mellyel a nemrégiben elhunyt Melasz, azaz Horváth Tibor emléke előtt adóztak. A szervezők a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egykori tanaráról nevezték el a kupát.

A megméretésen végül hat együttes feszült egymásnak, nevezetesen a Ferencvárosi TC Baráti Kör, a Makói gyökerek (Makó FC), az Újpesti öregfiúk és érkezett egy-egy együttes Balatonszemesről, Fonyódról és Kaposvárról is. A győzelmet végül a fővárosi zöld-fehérek szerezték meg, megelőzve a makóiakat és a budapesti lila-fehér egyesület öregfiúk alakulatát, mely rengeteg helyzetet puskázott el a megméretésen.

– Az idő tökéletes volt, összeszedtük magunkat, bár a teljesítményünk csupán a harmadik helyre volt elég – mondta Óvádi László. – Az Újpesttől jöttünk, és úgy döntöttünk, hogy jövőre is jövünk, mert a ránk jellemző módon jól éreztük magunkat, Harminc éve focizunk, egy-egy ilyen torna maga az edzés számunkra, és szerencsére sok helyre hívnak bennünket. Elégedett vagyok a bronzéremmel még akkor is, ha tavaly mi nyertük meg a kupát.

– Jól éreztük magunkat, bár szerintem jóval több volt ebben a csapatban, mint amit elértünk, azaz a bronzérem – fogalmazott a megméretés után Kvasz Krisztián, aki szerint legalább tizenkét helyzetet kihagyott a csapata.

A lilák amúgy maximálisan betartották a szabályokat, azaz csak negyven év feletti játékost neveztek az erőpróbára, s az elődöntőben a makóiaktól szenvedtek vereséget. A bronz­éremért aztán a somogyi megyeszékhely együttese ellen már diadalt arattak az újpesti öregfiúk, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel, s kupával térhettek haza.

Az Old Boys focitorna végeredménye: 1. Ferencvárosi TC Baráti Kör, 2. Makói gyökerek (Makó FC), 3. Újpest öregfiúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában