LABDARÚGÁS

2021.07.30. 15:46

A bajnokesélyest fogadja az újjáalakuló Rákóczi

A feljutásra esélyes Credobus Mosonmagyaróvári TE ellen kezdi meg szereplését az NB III. Nyugati csoportjában az újjáalakuló, sok saját nevelésű játékosra alapozó Kaposvári Rákóczi FC.

Klein Péter

A somogyi zöld-fehérek megfiatalított csapata vasárnap 19 órakor, hazai környezetben mutatkozik be a bajnokságban. A sorsolás rögtön egy nehéz ellenfelet gurított a megfiatalított Rákóczi elé, hiszen a mosonmagyaróváriak, akik az előző szezonban az ezüstérmet szerezték meg, ezúttal az aranyért szállnak harcba.

– Bár Mosonmagyaróváron kimondták, hogy a feljutás a cél, de mi senki ellen sem fogunk feltett kézzel kimenni a pályára – fogalmazott Zvara Dávid, a Kaposvári Rákóczi FC középpályása. – Mindig a soron következő meccsre kell koncentrálnunk, most úgy hozta a sors, hogy a bajnokság egyik favoritja ellen kell kezdenünk. Ebből jó is kisülhet, hiszen azért dolgozunk, hogy okozzunk meglepetést, akár már az első fordulóban.

A főpróba ellentétesen sikerült a csapatok számára. A Kaposvári Rákóczi FC egy kilenc gólt hozó összecsapáson hat-háromra kapott ki a harmadosztályú Kozármisleny ellen, míg a Mosonmagyaróvár három-nullára legyőzte a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban szereplő Csornát.

– Várom a Mosonmagyaróvár elleni nyitófordulót – mondta a Rákóczi belső védője, Lakatos Gergő, aki korábban futballozott a kisalföldi csapatban is. – Egy hajtós mérkőzésre számítok, ahol mindent megteszünk a győzelemért. Az ellenfélnél is bőven volt játékosmozgás, úgy gondolom, hogy ők is átalakulóban vannak.

A kaposváriak szakmai stábjának bőven lesz még dolga a fiatal csapattal, amellyel egy jó, stabil szezont szeretnének produkálni, hogy a későbbiekben nagyobb célokat is megfogalmazhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában