labdarúgás

2021.07.07. 10:32

Kardos Ernő az olasz válogatottban bízik

Kardos Ernő – aki játszott az élvonalban a Gázszer FC színeiben, majd 22 évesen, 2001-ben bajnoki címet szerzett a Fradival, de szerepelt a Győri ETO FC és a Kaposvári Rákóczi FC csapatában is –Olaszország–Anglia döntőt vár vasárnap este Londonban az idei labdarúgó-Európa-bajnokságon.

Fenyő Gábor

Szentpétervár, 2021. július 2. A svájci Silvan Widmer (j) és a spanyol Jorge Resurrección Merodio (Koke) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntõjének Svájc - Spanyolország mérkõzésén Szentpéterváron 2021. július 2-án. MTI/AP/Reuters pool/Anton Vaganov

Fotó: Anton Vaganov

A most 42 éves Kardos Ernő négy NB I.-es klubnak is – Gázszer FC, Ferencváros, Győri ETO FC és Kaposvári Rákóczi FC – a tagja volt, s 102 meccset húzott le az NB I.-ben. Még anno Gera Zoltánnal együtt került a Fradihoz Pécsről – akkoriban a másodosztályú pécsiek vették meg a Gázszertől az NB I.-es jogot –, s a fővárosi zöld-fehérekkel 2001 nyarán bajnoki címet ünnepelhetett. Az NB II.-ben (Pécsi MSC, Komlói Bányász SK, Kaposvölgye VSC, Bajai LSE) és az alacsonyabb osztályú bajnokságokban összesen378 alkalommal szerepelt.

Legutóbb Marcaliban a megyei I. osztályú bajnokságban edzősködött, nyáron pedig az NB III.-as Majosi SE mesterének kérték fel. A somogyi focitól azonban nem búcsúzik el: a megyei II. osztályban érdekelt Kaposmérőben játszik majd.

– Én olaszpárti vagyok, nekik szurkolok, így nagyon remélem, hogy a kedd esti spanyolok elleni csatából ők kerülnek ki győztesen – fogalmazott a 42 éves Kardos Ernő még kedden délután a nagy érdeklődéssel vált Olaszország–Spanyolország összecsapás előtt.

– Az előre borítékolható, hogy hatalmas csata lesz, s közel sem biztos, hogy a rendes játékidőben eldől a tovább jutás. Ugyanezt mond(hat)om a szerda esti másik elődöntőről, az Anglia–Dánia ütközetről is. Az angolok mellett egyértelműen a hazai pálya, na meg az szól, hogy eddig az Európa-bajnokságon bevehetetlen volt a kapujuk.

A dánok erejét viszont láthatóan megduplázta a csapatkapitányuk, Christian Eriksen elvesztése. Nem sokon múlt, hogy az életével fizessen... A dánokat már csak ez is hajtja, hogy minél jobban és eredményesebben szerepeljenek az idei kontinensviadalon.

Ettől függetlenül a vasárnap esti döntőben Olaszország–Anglia meccset várok, s ne felejtsük el, hogy ott is az angolok lesznek majd otthon, lévén az aranymeccsnek is a Wembley Stadion lesz a házigazdája.

Mai ajánlatunk

EB-elődöntő: Anglia–Dánia (London 21 órakor).

A másik elődöntőt, az Olaszország–Spanyolország mérkőzést kedden este lapzártakor játszották.

Fotó: MTI

Címkék#Euro2020

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában