KÉZILABDA NB I., NŐK

2021.08.20. 11:28

Kikapott a Siófok KC a Mosonmagyaróvár ellen

Vereséget szenvedett első hivatalos felkészülési mérkőzésén a Motherson-Mosonmagyaróvár ellen a Siófok KC NB I.-es női kézilabdacsapata.

Molnár Gábor

Fotó: NemA

A találkozó elején kissé beragadt a Siófok KC, így 3–6 állt az eredményjelzőn, de tíz perc után szigorított védekezésén a hazai együttes, és felvette az összecsapás ritmusát. A tizenhetedik percben az egyenlítés is megvolt, mely után Kiss Nikolett góljával a vezetést is átvette a Balaton-parti gárda. A találkozón amúgy Danyi Gábor vezetőedző kisebb sérülés miatt, elővigyázatosságból nem számíthatott Simone Böhme, Malin Holta, Puhalák Szidónia és Lakatos Rita játékára sem. Az SKC fiatal, saját nevelésű játékosai közül viszont Wald Kíra mellett Juhász Fanni, Lapos Laura és Kadlicsek Zea is betalált. A két csapat a szünetig fej-fej mellett haladt, a félidőben mindössze egy gól volt a differencia.

 

A fordulás után viszont az öltözőben maradt a somogyi alakulat, s ez meg is látszott a teljesítményükön, hiszen támadásban rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek a vendéglátók. A hosszúra nyúló, közel tizenöt perces gólcsendet, végül Andela Janjusevic törte meg. Ezt a periódust azonban 9–1-re megnyerte a Motherson Mosonmagyaróvár KC, eldöntve ezzel az összecsapás sorsát. A hajrában ugyan némileg közelebb kapaszkodtak Katarina Jezicék, de a vége így is hatgólos vereség lett.

Siófok KC–Motherson Mosonmagyaróvári KC 27–33 (15–16)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok. V.: Hargitai G., Markó G.

Siófok KC: Herczeg Lili – Such N. 2, Janjusevic 4, Jezic 3, Juhász 2, Wald 3, Szarková 4. Csere: Vojnovics, Csapó Kincső 1 (kapusok), Sirián 2, lapos 3, Kiss N. 3. Vezetőedző: Danyi Gábor. Edző: Zdravko Zovko.

Motherson Mosonmagyaróvári KC: Szemerey – Kojovic 1, Asanin 5, Stranng 2, Konecka 2, Tóth G. 3, Kovács P. 4. Csere: Mistina (kapus), Tóth E. 5, Pásztor N. 3, Babinszky, Cseko 2, Soltész, Llancz 3, Hajtai 3, Török. Vezetőedző: Gyurka János.

A Siófok KC a következő mérkőzését szintén hazai pályán játsza majd, augusztus huszonnegyedikén, kedden 16 órakor az FTC-Rail Cargo Hungaria együttese látogat a Kiss Szilárd Sportcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában