kézilabda

2021.08.28. 10:21

Rajtol a Csurgói KK

Szombaton 15 órakor hazai pályán kezdi meg szereplését a férfikézilabda-Európa-liga sorozatában a Csurgói KK együttese. A somogyiak a román HC Dobrogea Sud Constanta alakulatát fogadják.

Huszár Hajnalka

Eljött az első tétmérkőzés napja a Csurgói KK csapata számára, és nem is akármilyen mérkőzéssel indítják a somogyiak a szezont.

A nemzetközi mérkőzésen régi ismerősként a román Konstanca együttesével csapnak össze Mariano Ortega vezetőedző tanítványai. Két évvel ezelőtt az első találkozón a Konstanca otthonában a somogyi gárda diadalmaskodott, de a hazai pályán nem ment igazán a játék. A mérkőzés utolsó percében 21–18-as állásnál a vendég Konstanca állt továbbjutásra, de Leimeter Csaba labdája az utolsó pillanatban a kapuban landolt, így a Csurgó idegenben lőtt több góllal az EHF Kupa harmadik körébe jutott. Most hazai pályán kezd a Csurgói KK alakulata, de nehéz mérkőzésre lehet számítani, aminél csak a visszavágó lesz a nehezebb. A románok akkori csapatából most is több klasszisjátékos ott lesz a Sótonyi László Sportcsarnokban, de a csurgóiak is keményen készülnek a megmérettetésre.

Az Európa-liga sorozata a vártnál előbb kezdődik, ezzel pedig lerövidült a felkészülési idő is. Ez kicsit nehezebbé teszi a csapat életét, hiszen az átalakulás miatt új rendszerben dolgozik a gárda, de mindenki nagyon motivált, és szeretne bizonyítani. Ezt a helyzetet kell megoldani, és lehetőség szerint minél nagyobb előnyt kiharcolni a a romániai visszavágóra.

Az új szezon első találkozója szombaton, 15 órakor kezdődik Csurgón, a Sótonyi László Sportcsarnokban. A mérkőzés csak védettségi igazolvánnyal – 18 év alattiak esetében védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kíséretében – tekinthető meg a helyszínen. A találkozót a Sport TV közvetíti.

Fotóillusztráció: Szabados Árpád

Címkék#Csurgói KK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában