quad sport

2021.09.18. 10:00

Kibérelte a dobogó tetejét Győrben is a quad ifjú királynője

Mohácsi Zsófia, a 13 éves quadversenyző remek versenyzéssel ismét a dobogó legfelső fokára állhatott a HQC Country Quad országos bajnokságán Győrben. Pedig a versenye egyáltalán nem kezdődött felhőtlenül az ifjú tehetségnek.

Barkóczy László

– Már a verseny helyszínére sem egyszerű megérkezni, hisz ilyen távoli versenyekre egy nappal előbb elindulunk édesapámmal – kezdte el beszámolóját Zsófia. – De pénteken még a kaposvári Klímanapon voltunk, onnan tudtunk csak elindulni Győrbe.

Aztán a gépátvétel még simán megtörtént, de sajnos utána egy hiba miatt már tolnom kellett a depóba a quadomat, nem indult. Gyanakodtunk az akkumulátorra, esetleg kábelszakadásra, de be kell valljam, kicsit megijedtem, most mi lesz. Szerencsére mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, így viszonylag hamar kiderült, csak apró biztosíték okozta a galibát. Utólag már örülök is kicsit, hogy ez a hiba nem a verseny közben jött elő.

A verseny felvezető körrel és az időméréssel kezdődött, itt Zsófia gyorsan végzett, quadja már rendesen működött. Az azt követő 45 perces futamnak így már magabiztosan vágott neki a fiatal versenyző.

– Jól tudtam, hogy nem csak a gép erejére kell támaszkodnom, a country quadnál ugyanis az erőnlét, a fizikai állóképesség talán még fontosabb, mint a gépé – mesélte Mohácsi Zsófia. – Egész nyáron edzettem, így az erőnlétemben tényleg megbízhattam. A pálya nagyon technikás volt, rengeteg természeti akadállyal és nagy szintkülönbségekkel, amelyeket éles kanyarok és hosszú egyenesek tarkítottak. Előzni nem nagyon lehetett, de az erőmet jól beosztva, hiba nélkül teljesítettem a versenytávot, és győzni tudtam.

Mohácsi Zsófia következő országos bajnoki futama Hatvanban lesz szeptember 25–26-án. A tét már nem kicsi, hisz a bajnokság vége felé már minden pont számít, hogy jobb helyet érjen el a versenysorozatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában