országos kihívás

2021.09.07. 18:30

Százak futottak Kaposváron, hogy másokon segítsenek

Második lett a Futókörök Napja elnevezésű országos megmozduláson Kaposvár – az 504 induló összesen 3391 kilométert gyűrt le a somogyi megyeszékhelyen –, s ezzel 150 ezer forintos támogatást nyert a kaposvári Teljes Életű Autistákért Alapítvány javára.

Fenyő Gábor

A kedden délután rendezett ünnepségen – amelyet a Cseri parkban átadott új futópályán tartottak – Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere díjazta az első három legtöbbet futó sportembert.

Tíz olyan település csatázott egymással, ahol újonnan adták át a rekortán borítású atlétikai pályát. A végső győztes Dabas lett 591 fővel, akik összesen 3426 kilométert futottak le. A második helyen a somogyi megyeszékhely végzett (504 induló – 3391 km), míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a fővárosiak, egészen pontosan a XVIII. kerületiek (397 induló – 3243 km) állhattak volna fel. Érdekesség, hogy a győztes dabasiak átlagban 5,8, a kaposváriak pedig 6,7 km-t hagytuk maguk mögött.

Az abszolút verseny legjobbjai sportszervásárlási utalványt vehettek át Dér Tamástól és a hazai futó-, illetve triatlonversenyek nélkülözhetetlen szpíkerétől, Péter Attilától. A győztes 25, a második helyezett 15, a harmadik pedig 10 ezer forint értékű utalványt vehetett át.

Ugyancsak Dér Tamás serleget ajánlott fel a legjobban teljesítő családnak és munkahelynek: ez az öt fős Luokkala családnak járt, míg a munkahelyek közül a mondhatni házigazda polgármesteri hivatal csapata diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában