kézilabda

2021.09.02. 10:23

Újabb mérföldkőhöz érkezett a NEKA

Újabb rendkívül nívós eseményre kerül sor a balatonboglári NEKA életében: szeptember 15. és 17. között ugyanis a Testnevelési Egyetem, a Nemzeti Kézilabda Akadémiát működtető Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány, valamint a Kézilabda Specifikus Módszertani Központ közösen megrendezi a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, adta hírül a neka.hu.

Sonline

Budapest 20200206 TF Sportcsillagok fala Foto Földi Imre - Nemzeti Sport A képen : Mocsai Lajos

A rendezvény keretein belül többek között workshopok, illetve tudományos előadások is lesznek, melyet neves előadók tartanak majd meg. A programok két helyszínen zajlanak majd: első nap Budapesten, tizenhatodikán és tizenhetedikén pedig Balatonbogláron, az eseményről és annak sokoldalúságáról Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője nyilatkozott a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia hivatalos honlapján.

– A Testnevelési Egyetem eddig Budapesten rendezte meg ezt a konferenciát, az idén viszont már a Balatonnál is lesznek programjai – nyilatkozta a boglári akadémia honlapján Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője. – Az eseménynek van egy tudományos része, amelyen belül az előadók absztraktokat adnak be, ezeket a Testnevelési Egyetemen bírálják el. De a konferencia magában foglal különféle kerekasztal-beszélgetéseket is, melyekre neves szakembereket és sportolókat hívunk meg, akik különféle témakörökben nyilatkoznak és más-más sportágakból érkeztek. Rengeteg szakember érkezik az egyetemről, oktatók, előadók, másrészt olimpikonok, illetve szakvezetők, akik az utóbbi évtizedekben sikerre vitték sportcsapataikat.

Mocsai Tamás néhány konkrét nevet is kiemelt a sportélet nagyjai közül, akik jelen lesznek a IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencián.

– Itt lesz édesapám, Mocsai Lajos is, valamint Kemény Dénes, Wladár Sándor és még sokan mások – tette hozzá. – Akik idejönnek, több oldalról, több szempontból tudnak egy adott dolgot megvilágítani, ami nagyon hasznos. Témáik az utánpótlásképzést, az egészséges életmódot, illetve az olimpiát is érintik. Meg vagyok győződve arról és hiszem, hogy más sportágakban és a kézilabdában szerzett tapasztalatok nemcsak a mi sportágunkat, de a többit is előrevihetik. Ez a konferencia nagyon fontos mérföldkő a fejlődésünk során.

A rendezvény közös szervezése kapcsán ráadásul a NEKA és a Testnevelési Egyetem között rendkívül hatékony együttműködés alakult ki. – Nagyon szoros köztünk a kapcsolat, a szakmai kiírások és a megvalósítás terén is együtt dolgozunk – fogalmazott az ügyvezető. – Ezek folyamatos, intenzív egyeztetéseket igényelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában