KÉZILABDA EURÓPA-LIGA, FÉRFIAK

2021.09.07. 08:41

Véget ért a Csurgói KK nemzetközi kupakalandja

Nem jött össze a fordítás a Constanta ellen, így hamar véget ért a Csurgói KK nemzetközi szereplése a férfi kézilabda Európa-ligában.

Huszár Hajnalka

Nagyon jól indult a találkozó, Füstös védéseivel és Krszmancsics góljaival szépen faragta le a hátrányát a Csurgó. Az első félidő feléig fantasztikus játékot produkált a csapat, de ezután megváltozott a játék képe és a hazai együttes egy remek szériával romba döntötte a reményeket. A Konstanca nemcsak kiegyenlített, hanem a vezetést is átvette, és így még nagyobb lett a ledolgozandó hátránya a somogyi alakulatnak. Bár Füstös parádésan védett (40 százalék felett volt a védési hatékonysága), elöl akadozott a játék, így a román alakulat háromgólos előnnyel zárta az első játékrészt.

A fordulás után is a hazaiak kezdték a gólgyártást de Nikolic találatára Herceg még válaszolt. Innen azonban ismét a Konstanca pillanatai következtek, rendre kihasználták a csurgói hibákat és bizony volt olyan is, hogy hattal is vezetett a hazai gárda. A somogyiak nem adták fel egy percre sem, még a vert helyzetből is igyekeztek felállni. A fiatal Konyicsák Tamás jó csere volt, s Rotim és Tóth is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikerült csökkenteni ezt a különbséget.

HC Dobrogea Sud Constanta (román)–Csurgói KK 31–28 (16–13)

Konstanca, 600 néző. V.: Pandzics, Moszorinszki (szerbek).

HC Dobrogea Sud Constanta: Vasile – Buvinic 6, Sztankovics 1, Csikovani 3, Komogorov 4 (3), Z. Nikolics 6, Andrei 2 (1). Csere: Chilianu (kapus), Raso 4, Caba, Vegar, G. Ilie, Susanu 2, Nistor 2, Loghin, Stanescu 1. Edző: Djordje Csirkovics.

Csurgói KK: Füstös – Gebhardt 3, Krecic 2, Gábor 2, Szeitl E. 2, M. Krszmancsics 6 (3), A. Kovacevic 1. Csere: Konyicsák (kapus), Borsos, Juhász K. 2, Herceg 5, Rotim 3, Tóth Á. 2, Vasvári. Edző: Mariano Ortega.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3.

Mariano Ortega: – Jól kezdtük a mérkőzést, nagyon hamar háromgólos vezetésre tettünk szert, ezzel feléledt a remény, a hazai találkozóhoz képest most jobb eredményt tudunk elérni. Sajnos nem így történt, ismét előjöttek a hibáink, amelyek először elbizonytalanítottak minket, majd megpecsételték a sorsunkat. A második félidőben hiába változtattunk a védekezésünkön, a Constanta kézben tartotta a meccset és megérdemelten jutott tovább.

Továbbjutott a Constanta, két győzelemmel, 58–51-es összesítéssel.

Fotó: Szabados Árpád

Ezek is érdekelhetik