AUTÓSPORT

2021.10.13. 09:53

Dobogós pezsgőzést ért Gyarmati Arielék remek horvátországi száguldása

Nem lassít a siófokiak nagy formában lévő Gyarmati Ariel, Kocsis György alkotta párosa, mely Nova Gorica Mahle Rally abszolút negyedik helye után ezúttal Porecben már felállhatott a dobogóra, az elökelő harmadik helyre hozták be a Mitsubishit.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Uros Modlic

Siófok testvérvárosában, a 22. INA Rally Porec versennyel folytatódott az FIA CEZ Közép-Európa Zóna Kupa ralibajnoksága, melyen a Gyarmati Ariel, Kocsis György páros élete legjobb eredményével összetett bronz­éremmel és kategóriagyőzelemmel zárt. Ráadásul a nyitónap után – óriási meglepetésre – mindenkit megelőzve az első helyen álltak.

– Ehhez az is kellett persze, hogy az egyik nagy esélyes, későbbi győztes Rok Turk egyszer megforgott, amivel időt vesztett – mondta Gyarmati Ariel, majd hozzátette; már a pályabejárás során érezte, hogy ez a pályaszakasz nagyon „fekszik” neki. – A sikernek köszönhetően másnap elsőként rajtoltunk, soha nem vezettük még fel a mezőnyt és őszintén szólva nem a legjobb így autózni, főleg ismeretlen szakaszon, miközben alkalmazkodnunk kellett ahhoz, hogy a horvátok nem nagyon ismerik a padkavédelmet, valamint, hogy a világos, fényes fehér aszfalt valahol nagyon, máshol pedig kevésbé csúszott. Az utóbbi miatt sok helyen óvatoskodtunk, hiszen nem tudtuk milyen tapadásra számítsunk.

Az első pozíció megadta az alaphangot a folytatásra.

– Minket is meglepett, hogy az első napi két gyorsasági után mi vezettük a megméretést – tette hozzá Kocsis György. – Ez megalapozta, sőt fokozta a lelkesedésünket, de természetesen azzal is tisztában voltunk, hogy a kezdeti meglepettségből felocsúdva a többiek is rá fognak pattanni a gázra. Így is lett, ráadásul a szombati pályák inkább az R5-ös autóknak feküdtek jobban, de mi is beleadtunk mindent és elöl tudtuk tartani magunkat.

A páros a legutóbb Nova Goricában nem csak a Mitropa Kupa, de a CEZ (közép-európai zónabajnokság) értékelését is megnyerte, ezen felbuzdulva döntött a poreci indulás mellett, sőt – mivel esélyük nyílt egy remek eredmény elérésére – a tervek szerint a CEZ szezonzáró szlovén futamán is elindulnak.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában