kézilabda

2021.10.17. 16:03

Nem jött össze a bravúr a Csurgónak

Huszár Hajnalka

Fotó: Szabados Árpád

Nem indult jól a Csurgó számára a mérkőzés, hiszen már a találkozó előtt gondok adódtak. A szabályok szerint: a védettségi igazolvány csak személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel fogadható el, a csurgói játékosok közül viszont kettőnek a személyes okmányai csak másolatban voltak meg, így a versenybírók nem engedték meg Mladen Krszmancsics, és Gebhardt Ádám szereplését. Ez pedig szinte előre vetítette, hogy nem lesz egyszerű a mérkőzés, hiszen irányító nélkül kellett felvenni a harcot a Budakalásszal.

Bár a Csurgó kezdte a találkozót az első találat a hazai csapaté lett, de erre gyorsan feleltek a vendégek. A félidő derekáig fej fej mellett haladtak a csapatok de itt Juric-Grgic zsinórban dobott három góljával elléptek a hazaiak és erre nem érkezett válasz a vendégek részéről. Sőt Holpert és Juric-Grgic találatával már öt gólra hízott a Budakalász előnye. A több mint nyolcperces csurgói gólcsendet Herceg Mirko törte meg. Innen kiegyenlítettebb lett a játék, de az ötgólos előnyből négyet megtartott a Budakalász a második játékrészre.

Fotó: Szabados Árpád

Hazai üreskapus góllal indult a második félidő, hiszen Vasvári kiállításából még volt vissza fél perc, Perisic pedig szemfüles volt. Innentől kicsit magára talált a CSKK és Rotim vezérletével sikerült két gólra zárkóznia. A 48. percben már csak egyetlen találat volt a különbség. Felcsillant a remény, hogy sikerül kiegyenlíteni, de Sinkovits zsinórban dobott három gólja szertefoszlatta a somogyi álmokat.

Csoknyai István: – Kemény védekezéssel leptük meg az ellenfelünket, ez volt a sikerünk egyik titka. A másik pedig az, hogy kapusaink is remek teljesítményét nyújtottak.

Ortega Martinez Luis: – Az első félidőben nem tudtuk megállítani a Budakalász beállóit, a második félidőben azonban jelentősen javult a védekezésünk, ám ezt nem követte a jó támadásbefejezés és így nem sikerült a bravúr.

Budakalász–Csurgói KK 26–23 (14–10)

Budakalász, 250 néző. V: Paska, Vastag.

Budakalász: Váczi D. – Varjú, Schmid, Dávid., Mikalin 3, Juric-Grgic 8 (1), Holpert 6. Csere: Djordjeszki (kapus), Tyiskov 2, I. Perisics 4, Fórizs, Maracskó, Kiss B., Kovács D., Koncz, Sinkovits 3. Edző: Csoknyai István.

Csurgó: Tatai – Tóth Á. 5, Schäffer 4, Herceg 2, Rotim 4, Gábor M. 5, A. Kovacevic 1. Csere: Füstös Á., Konyicsák (kapusok), Bazsó, Krecic, Borsos 2, Vasvári Á., Breuer, Tóth D. Edző: Ortega Martínez Luis.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/1, ill. 2/0.

Fotók: Szabados Árpád

Címkék#CSKK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában