AUTÓSPORT

2021.10.07. 08:47

Néhány másodpercen múlott Kovács Antalék dobogós helyezése

Negyedik helyen végzett a Ford Fiesta R5-tel versenyző Kovács Antal, Istovics Gergő (Rally Cafe Racing) alkotta páros Porecben.

Molnár Gábor

Porecben rendezték a horvát ralibajnokság zárófutamát, ahol elindult Rally Cafe Racing egysége, Kovács Antal és Istovics Gergő is.

– Verőfényes napsütés, csodálatos környezet, és igazán kedvünkre való szakaszok fogadtak minket a versenyen, mely szlovén bajnoki futam is volt egyben, így ismét elég erős mezőnyben kellett bizonyítanunk – mondta Istovics Gergő. – Hatvankilenc induló állt a rajtvonalnál, hogy a nyitányon két, másnap pedig további nyolc szakaszon mérje össze a tudását. Igazán jó előjelekkel vártuk a viadalt, hiszen 2019-ben sikerült győznünk, így most sem akartuk alább adni.

A shakedown után konstatálták, hogy a speciális isztriai csúszós aszfaltra jó beállításaik vannak, így „harapósan” álltak a rajtvonalhoz. – Az első szakaszon mindjárt egy második idővel nyitottunk, de az első hely is mindössze egy másodpercre volt tőlünk – elevenítette fel a kaposvári navigátor. – Ennek tudatában kicsit még igyekeztünk fokozni a tempót, azonban az ellenfelek is siettek, így a nap végén a második helyen fordultunk. A különbségek mondhatni nüansznyiak voltak, ezt jól mutatta, hogy a szlovén bajnok Rok Turk is mindössze 0,6 mp-re tanyázott mögöttünk. Minden adott volt tehát egy igazi fej-fej melletti csatához a másnapi versenynapra, sajnos azonban elkövettünk egy buta hibát és a futóművet kicsit odakoppintottuk egy betonfalhoz. Ez pont annyi hátrányt jelentett, hogy az első helyért való csatából kiszálltunk. De nem adtuk fel a harcot és igyekeztünk visszazárkózni a hátralévő gyorsaságikon, de sajnos ebben a szoros versenyben ez elég lehetetlen vállalkozásnak tűnt. Folyamatosan zárkóztunk fel a negyedik helyről és szerettünk volna a dobogón pezsgőzni, de – a saját hibánk miatt – 2,5 mp hiányzott hozzá.

– A megméretés estéjén kicsit le voltunk törve, mert nyilván nem szeret az ember ilyen kicsi különbséggel alulmaradni egy nemes csatában, azonban mára már megbarátkoztunk ezzel is – tette hozzá. – Az évben voltak nagyon jó eredményeink, azonban két alkalommal is másodperceken múlott egy-egy dobogó, de hát ilyen a sport. Most egy kis szünet következik, aztán november végén a Santa Domenica Rally Show-n fejezzük be az idei szereplésünket. Jövőre lesz egy kis újdonság a csapatunk háza táján, de erről majd bővebben akkor, ha itt az ideje.

Fotó: MGR Images

Ezek is érdekelhetik