labdarúgás

2021.11.21. 15:17

A gól ébresztette fel a Rákóczit

A hajrában mentett pontot a Kaposvári Rákóczi FC a ZTE FC második csapata ellen a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának 18. fordulójában.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Kaposvári Rákóczi FC a tabellán két ponttal előtte álló ZTE FC II. gárdáját fogadta a cukorgyári gödörben, s a hazaiak azzal a szándékkal futottak ki a gyepre, hogy a három ponttal maguk mögé utasítsák a zalaiakat. Ezt a szándékukat könnyedén góllal nyomatékosíthatták volna, hiszen már a második percben óriási lehetőséget puskáztak el. Bíró Dominik csapta be védőjét, majd pontosan gurított középre, éppen az érkező Szederkényi Ádám elé, aki tizenkét méterről erőtlenül belsőzött a kapu mellé. Percekkel később a vendégek előtt is adódott egy nagy lehetőség: egy eladott labda után a zalaiak azonnal indították Beke Pétert, aki a tizenhatoson belülre érve erőtlenül vette célba Pogacsics Krisztián kapuját, a hálóőr így magabiztosan ölelte magához a labdát. Az első negyed óra után alábbhagyott a kezdeti lendület. A felek jobbára hátul járatták a labdát, s próbálták keresni az ellenfél gyengéit, csak a pontrúgás hoztak némi izgalmat a játékba, valamint Bíró Dominik lesgólja, illetve Majnovics Martin lecsúszott beadása, melyet a léc alól kellett kitessékelnie Pogacsics Krisztiánnak. A nem túl szép és lüktető futballt hozó játékrész viszont egy szép jelenettel zárult: János Norbert életerős, harminc méteres lökete csak centikkel kerülte el a felső lécet.

 

A második félidő elején sem csillogtatták meg tudásukat a felek, hiszen ugyanabban a mederben folyt tovább a találkozó. A gól nagyon jót tett volna a mérkőzésnek, s ehhez közel egy órányi játékot követően újra a kaposváriak álltak közel, ugyanis a jobb szélről Borbély Ákos tekerte középre a labdát, amit Pintér Norbert öt méterről fejelt fölé. A várt első találat végül büntetőből érkezett: Beke Péter került helyzetbe egy védelmi megingást követően helyzetbe, első lövését Gál Mátyás blokkolta, de visszakerült hozzá a labda, így újra lőhetett. Ekkor Harsányi Dániel állt a labda útjába, de az a kezét találta telibe, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Babati Benjámin állt oda, a támadó pedig ballal a kapu bal oldalába helyezte a vendégek vezető találatát, ami végre felpörgette a bajnokit. A Rákóczi egyre nagyobb tempót kezdett el diktálni, így lüktetett az utolsó bő húsz perc. A zöld-fehérek ebben az időszakban úgy játszottak, ahogy egy csapatnak kell hazai pályán. A domináns játék egyre több hazai lehetőséget eredményezett, Köcse Bencének már nem akadtak unalmas pillanatai. A hálóőr a több kisebb védés mellett Pintér Norbert ziccerénél lábbal tudott hárítani, így tovább váratott magára az egyenlítés. Az utolsó öt percbe lépve azonban feltörte a ZTE II. stabil védelmét a Rákóczi: Kondor Kristóf és Pintér Norbert játszott össze a jobb szélen, s több passz után végül utóbbi fejelt közelről a hálóba. A hazaiak lendülete nem hagyott alább az utolsó percekre sem, s bátran mentek előre, ezúttal már a három pontért. A Rákóczi azonban későn ébredt, így nem tudta megszerezni a három pontot.

A kaposváriak ezúttal keveset mutattak abból, amit valójában tudnak, de a fontos pillanatokban fel tudtak pörögni, ami legalább egy pontot ért számukra. Ezzel pedig kilenc meccs óta veretlenek hazai környezetben.

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC II. 1–1 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 170 néző. V.: Gáspár (Gyürüsi, Szalai).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Harsányi, Lakatos G. (Zólyomi, a 39. percben), Gál – Balog A. (Palkovics, a 80. percben), Szederkényi, Mayer M., Pintér N., Borbély Á. – János N. (Orsós T., az 52. percben), Bíró D. (Kondor, a 80. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

ZTE FC II.: Köcse – Huszti A., Bekő, Sebestyén, Majnovics – Őr, Dóczi – Babati, Németh D., Fehér B. – Beke (Szántó, a 67. percben). Vezetőedző: Bozsik József.

Gólszerzők: Pintér N. (a 85. percben), illetve Babati (a 67. percben – 11-esből).

Sárga lap: Borbély Á. (a 37. percben), Harsányi (a 66. percben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában