Labdarúgás

2021.11.27. 08:12

A Szentlőrinc csapatát látja vendégül a BFC Siófok

Az utolsó hazai bajnokiján a tabellán tizenkettedik, négymeccses nyeretlenségi sorozatban lévő Szentlőrincet fogadja a BFC Siófok vasárnap 17 órakor a labdarúgó NB II. 18. fordulójában. Remélhetőleg az évzárón Szmoláék megőrzik már április óta tartó hazai veretlenségüket.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

A Siófok mellett a Vasas és a Diósgyőr van már csak a másodosztályban, mely ebben a szezonban még nem kapott ki saját közönsége előtt, így nem lehet más cél, mint tovább nyújtani a sorozatot, mely április óta tart, azóta tizenkét veretlen bajnokinál járnak Szmoláék a Révész utcában, ahol többek közt a Budafok, a DVTK, a Vasas is megfordult. Ennél hosszabb hazai sorozata – ebben az osztályban – csak a Vasasnak van, akik tizenhétnél járnak, míg a DVTK nyolcnál, igaz utóbbiak az élvonalból érkeztek, ahol nem sok sikerélményük volt. A balatoniak említett tucatnyi bajnokijából kettő nem hozott gólt, a többi tízen viszont volt harmincnégy, vagyis nem lehet azt mondani, hogy unalmasak lettek volna, még akkor is, ha győzelemnek – nyolc iksz mellett – „csak” négyszer lehetett örülni. Most jó szériában vannak, a heti három meccs sem okozhat gondot, hisz hét (!) helyen is változtatott a kezdőjén Szombathelyen Domján Attila.

Hasonlóan cselekedett Marian Sluka, a lőrinciek trénre is, aki hat helyen tette meg ugyanezt, pedig ott – talán nem túlzás – nincs annyi minőségi labdarúgó, mint somogyi oldalon. Igaz, a Vasas otthonában nem sok esély kínálkozott, Siófokon annál azért nagyobb. A legnagyobb gondot a Grumic, Harsányi duó okozhatja, akik jó formát mutatnak, a csapatuk húsz góljának több mint a felét – tizenegyet – ők szerezték.

A most érkező lőrinciek négymeccses nyeretlenségi szériában vannak, vendégként viszont nem teljesítenek rosszul, hiszen otthon hét pontot, idegenben ennek a dupláját, tizennégyet gyűjtöttek, aminél többet egy klub sem a másod­osztályban. Árnyalja a képet egyrészt, hogy ez tíz találkozón jött össze nekik, a többi csapat – Soroksárt kivéve – ennél kevesebb alkalommal utazott, másrészt a tizennégyből kilenc az első öt idegenbeli találkozón már megvolt, a legutóbbi ötön – Csákvár, Ajka, Soroksár, Budaörs, Budafok – viszont öt sikerült, egyetlen sikerrel.

Fotó: Németh A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában