Teke

2021.12.29. 08:50

Januárban már bajnokit játszanak a kaposváriak

A kiesést jelentő kilencedik helyről várja a folytatást az Investment Közutasok Kaposvári TK együttese a férfiteke szuperligában. A somogyiak két győzelmet arattak, Akján és Szegváron arattak diadalt, hétszer pedig vesztesen hagyták el a pályát.

Molnár Gábor

– Voltak szebb, ahogy természetesen nehezebb pillanatok is a bajnokság első felében – mondta Kálny Krisztián, az Investment Közutasok Kaposvári TK elnöke és edzője. – Akadt olyan mérkőzés, amikor a tudása alatt szerepelt a csapat, de nem volt egyszerű a sorsolásunk, hiszen a közvetlen riválisaink ellen, akiktől pont(okat) akarunk szerezni, idegenben léptünk pályára. S olyan együtteseket láttunk vendégül, akik esélyesebbek voltak nálunk, illetve nagyon jó formában érkeztek hozzánk. Ezért olyan őszön vagyunk túl, amilyen még sohasem fordult elő velünk, azaz egyetlen pontot sem szereztünk hazai pályán. Ajkán, Nagymizdón, Szombathelyen és Szegváron álltunk dobóállásba, s két diadalt arattunk, de nagy bánatunkra az újonc Nagymizdó ellen nyolc fával kikaptunk. Pedig úgy tűnt megvan a meccs, de az utolsó pályán fordított a riválisunk. Messze nem hoztuk ki a maximumot az eddigiekből, de jó alap lehet az őszi szereplésünk a folytatásra. 

Több olyan találkozójuk is volt, amikor kiváló teljesítményt nyújtottak, mégis az ellenfelük örülhetett. 

– A pontvadászatot Répce­lakon kezdtük, ahol összejöhetett volna a bravúros győzelem, de ötven fával alulmaradtunk – elevenítette fel Kálny Krisztián. – A pontarány ugyan 6–2-lett, de nagyon kicsin múlt a sikerünk. A Szentgotthárd elleni mérkőzésen betliztünk, a 3400 fát sem értük el, ez volt az idényben az egyik leggyengébb eredményünk hazai pályán. Az ajkai diadalunk meglepetés volt, mert ott általában ki szoktunk kapni, de most mind a hat játékosunk kiválóan játszotta meg a pályát. A Zalaegerszeg elleni vereség papírforma volt (a zalaiak a második helyen állnak a bajnokságban – a szerk.), még úgy sem volt esélyünk, hogy a legjobb hazai eredményünket értük el, hiszen Kakuk Leventéék 3700 feletti teljesítményt értek el. A Ferencváros és a Győr ellen úgy számoltuk, ha rosszabb napot fognak ki, akkor lehet esélyünk, de sajnos ez nem jött össze. A második sikerünket egy nagyon nehezen megjátszható pályán arattuk, a Szegvári Tekézők SE otthonában, ahol a végén tudtunk fordítani. Összességében négy ponttal zártuk az első kört, így ugyan kiesőhelyen vagyunk, de ettől függetlenül bizakodva várjuk a tavaszt. 

Télen sem álltak le a Közutasok az edzésekkel, hiszen volt egyéni verseny, a pontvadászat pedig már január huszonkettedikén folytatódik. 

– A Magyar Kupára is neveztünk, ahol az NB II. Nyugati csoportjának éllovasával, a Jobb Dáma SE együttesével csapunk majd össze az első körben – tette hozzá. – Jobb időpontot nem találtunk, így január nyolcadikán és tizenötödikén lesz a párharc. A négyes döntőig négy-négy tekéző játszhat, a final fourtól pedig hat. Tehát nincs sok időnk a pihenésre, igaz először csak könnyített edzésekkel, de folyamatosan készültünk, most már pedig javában zajlik a kemény munka. 

Egyetlen igazolása volt a somogyiaknak a szezon előtt, Bóka Ákos újra belevágott a profi sportba. 

– Számítottunk rá, hogy tíz év kihagyás azért nyomot hagy – fogalmazott az Investment Közutasok Kaposvári TK edzője. – Várható volt, hogy nem lesz könnyű visszarázódnia abba a formába, mely őt jellemezte annak idején. Még mindig vannak a játékában olyan szakaszok, amikor a saját maga állítása szerint is nem úgy teljesít, ahogy szeretné. De egyre jobban kezdi felvenni a ritmust, folyamatosan játékba lendül. Jó szetteket produkált már edzéseken, s már tétmeccsen is szóhoz jutott. Úgy gondolom, van arra esély, hogy tavaszra stabil játékos legyen a kezdőben. 

A bajnokság állása: 1. Zengő Alföld Szegedi TE 18 pont, 2. Zalaegerszegi TK 16 pont, 3. Répcelaki SE 12 pont, 4. Thermalpark Szentgotthárdi VSE 10 pont, 5. Ferencvárosi Torna Club 8 pont, 6. Győr SZOL TC 8 pont, 7. TOPIDÓ Nagymizdó SE 6 pont, 8. Ajka Kristály SE 4 pont, 9. Investment Közutasok Kaposvári TK 4 pont, 10. Szegvári Tekézők SE 2 pont. 

A nőknél a Balatoni Vasas SE képviseli a somogyi színeket a legfelsőbb osztályban. A siófokiak – hat megszerzett ponttal – a hatodik helyről várhatják a folytatást. 

 

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában