Férfi röplabda

2021.12.15. 09:46

Kétszer is összecsapnak Érden a román röplabda-válogatottal

A Koch Róbert irányította magyar férfiröplabda-válogatott december 21-én, kedden és másnap is megmérkőzik Érden azzal a román nemzeti együttessel, amely két éve részt vett az Európa-bajnokságon, idén pedig az Arany Európa Liga-sorozatban játszott.

Fenyő Gábor

A kettős válogatott mérkőzésre – amelyet a 75. születésnapját ünneplő Magyar Röplabda Szövetség tiszteletére rendeznek – 16 játékos kapott meghívót; közülük 14-en a hazai pontvadászatban szerepelnek, s csupán ketten légiósok a szomszédos Ausztriában a bajnoki címvédő UVC Graznál. 

– Azért csak két külföldön játszó légióst hívtam haza, mert a koronavírus-járvány miatt most nehézkes az utazás, és sűrűbb az ottani program. Többen az ünnepek alatt is játszanak, de például Gergye Rolandnak december 23-án lesz fellépése Mariborban, ugyanakkor ez remek lehetőség arra, hogy bemutatkozhassanak a fiatal reménységeink – mondta Koch Róbert szövetségi kapitány. 

A románok elleni kettős fellépésre készülő magyar válogatott keretben a Fino-Kaposvár három jelenlegi – nevezetesen Bögöly Gábor, Hubicska Patrik és Fenyvesi Barnabás – és négy egykori játékosa (Keen Cameron, Kalmár Ákos, Kovács Zoltán és Szabó Alpár) szerepel. 

A válogatott keret: Bozóki Bence, Bögöly Gábor, Hubicska Patrik, Fenyvesi Barnabás (mindannyian Fino-Kaposvár); Szabó Alpár, Tomanóczy Bálint, Török Zsombor (mindhárman Kecskeméti RC); Kovács Zoltán, Gacs Dániel (mindketten Bp. Pénzügyőr SE); Kalmár Ákos, Bán Viktor (mindketten Bp. Kistext SE); Boa Szabolcs, Kholman Norbert (mindketten Székesfehérvári MÁV Előre SC-Foxconn); Blázsovics Péter (Vegyész RC Kazincbarcika); Kecskeméti Bálint (Dunaújvárosi KSE); Keen Cameron Illés, Mikuláss Koch Marcell (mindketten UVC Graz, Ausztria). 

Fotó: Muzslay P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában