birkózás

2021.12.04. 13:40

Meglepetést hozott az ob

Újabb rangos birkózóversenyt rendeztek a somogyi megyeszékhelyen a Kaposvári Városi Sportcsarnokban. A viadalon hazai érem is született Kondi Milán jóvoltából.

Kun Zoltán

Mintegy százötven fiatal nevezett a 2021-es kadet szabadfogású férfi és női országos bajnokságra. Három szőnyegen folyamatosan zajlottak a mérkőzések. Százhat férfi és harmincöt női kadet korcsoportos birkózó vetette magát küzdelembe a huszonkettő országos bajnoki címért. A hölgyeknél a Kőbánya Sport Club szerezte a legtöbb pontot. A csapatukban a kadet világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő, valamint Takács Alexandra nyert ob-aranyérmet. A férfiaknál sokkal népesebb mezőny csatázott, ezúttal a meglepetések sem maradtak el. A súlycsoportok közül többen is előfordult, hogy nem az ebben az esztendőben válogatott kerettag győzedelmeskedett. A férfiaknál a Vasas SC végzett az első helyen. Az egyesület képviseletében – csakúgy, mint a hölgyeknél a Kőbánya SC-ben – ketten is országos bajnok címet szereztek.

– Öt birkózónk indult a versenyen – nyilatkozta Takács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője. – Érmes és pontszerző helyezésekben bíztunk a viadal előtt, összességében elmondható, hogy várakozáson felüli eredmények. Kondi Milán az idén végre felállhatott a dobogóra. Az eddigi három fő versenyén mindig egy hajszállal csúszott le. Ezúttal két bravúrgyőzelem is kellett a bronz­éremhez, nagyon megérdemelte ezt a sikert.

aranyérmesek

Kadet nők – 43 kg: Pfiszterer Anna (Tatabányai SC). 46 kg: László Kornélia (ESMTK). 49 kg: Fáth Laura (Budapesti Honvéd SE). 53 kg: Tapodi Rebeka (Kiskunfélegyházi BSE). 57 kg: Terék Gerda (Bp. Honvéd SE). 61 kg: Soliman Yasmine (Pécsi EAC). 65 kg: Elekes Enikő (Kőbánya SC). 69 kg: Takács Alexandra (Kőbánya). 73 kg: Busa Réka (Vasas SC). + 73 kg: Balázs Renáta (Orosházi SBK).

A csapatpontverseny végeredménye: 1. Kőbánya SC (18 pont), 2. Kiskunfélegyházi BSE (16 pont), 3. Orosházi SBK (15 pont).

Kadet szabadfogású férfiak – 45 kg: László Mózes (ESMTK). 48 kg: Baráth Károly (Vasas SC). 51 kg: Lengyel László (FTC). 55 kg: Rácz Balázs (Újpesti TE). 60 kg: Mizsei Zoltán (FTC). 65 kg: Biblia Róbert (Kiskunfélegyházi BSE). 71 kg: Nagy Marcell (Csepp-L). 80 kg: Zsivnovszky Péter (Sziget SC). 92 kg: Rosz Roland (Vasas SC). 110 kg: Gellén Milán (Haladás VSE). + 110 kg: Bazsó Adolf (Budapesti Honvéd SE).

A végeredmény: 1. Vasas SC (31 pont), 2. FTC (21 pont), 3. ESMTK (13 pont).

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola eredményei

55 kg: …3. Kondi Milán. 92 kg: …5. Zehetner Ákos. +110 kg: …5. Tóth Zsombor. 65 kg: …4. József Bíborka.

A Magyar Birkózó Szövetség megalakulásának századik évfordulója alkalmából a helyi birkózósport vezetői, támogatói és sportolói vehettek át elismeréseket. Az önkormányzat részéről Dér Tamás alpolgármester, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetésének képviseletében pedig Fekete Ádám igazgató, valamint Lomnici Attila igazgatóhelyettes vehetett át díszoklevelet illetve díjat Ancsin Lászlótól, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkárától. A sportiskola birkózóinak vezetőedzői tisztét betöltő Takács László sportszakmai elismerésben részesült az elmúlt negyed százados eredményes tevékenységéért.

Fotó: Böröczi Zoltán/Kasi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában