fitness

2021.12.04. 14:51

Ötödször is IFBB magyar bajnok a 14 éves Szabó Kinga

Novemberben rendezték meg Budapesten az egyik lerangosabb hazai fitness sportversenyt, az IFBB Gyermek Fitness Magyar Bajnokságot.

Barkóczy László

Szabó Kinga még csak 14 éves, mégis ezen a versenyen megvédte elsőségét és ötödször is IFBB magyar bajnok lett.

Szabó Kinga ismét legjobb formáját mutatta az országos versenyen. Másfél perces táncos fitness bemutatójával lenyűgözte a zsűrit, és ismét magam mögé utasított mindenkit a kategóriájában.

– Komolyabban augusztus óta készültem a versenyre, de természetesen előtte is folyamatosan edzettem – emlékszik vissza a felkészülés időszakára. – A nyár végétől viszont heti négy, akár több órás edzéssel, és nagyon szigorú diétával igyekeztem formába hozni magam.

 

A versenyzőknek zenére egy másfél perces gyakorlatsort kellett bemutatniuk, melyben voltak kötelező és szabadon választott elemek is. Ez kicsit eltér a felnőtt kategóriák pózolásos versenyeitől (olyat fiataloknak csak az elit kategóriában kell), itt a mozgás különösen nagy szerepet kap. Az A kategória – amiben Kinga is képviseltette magát – gyakorlatsorában kellett lennie, akrobatikus-, gimnasztikai tánc- és erőelemnek is.

– Már két éve gyakorlom ezt a feladatsort, hogy minden részlete tökéletes legyen – folytatta az ifjú bajnok. – Mikor kiválasztottuk a zenét, kitaláljuk rá a koreográfiát, majd egy szakember ennek megfelelően vágja újra a zenét, hogy pontosan passzoljon a mozgáshoz.

 

A Bakó-Sas Fitness versenyzője kiemelte, hogy hiába egyéni versenyszám az övé, túláradó hálával tartozik edzőinek a rengeteg segítségért, és önzetlen támogatásért. Sas Médea edző profin terelgette Kinga felkészülését, de meleg szavakkal nyilatkozott a bajnok Bíró-Forgács Petráról, és Szrenka Vanesszáról is, akik önzetlen odaadása szintén elengedhetetlen volt a sikerhez.

 

Szabó Kinga természetesen a bajnokságot követően sem állt meg. A Szuper Fitness Show-n a csapatverseny első helyét, míg a Tisza Kupán az egyéni versenyszám első helyét szerezte meg. De még ezen is tudott javítani az ifjú bajnok: a Koós Katalin Emlékkupán egyéniben és csapatban is a dobogó legfelső fokára állhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában